FC Litija je ovogodišnji pobednik Superkupa FS Slovenije i time upisala svoju 9.-tu titulu pobednika ovog takmičenja!!!

Osvajač Superkupa u Sloveniji je FC Litija i to po 9.-ti put . Igrači litijskog prvoligaša pobijedili su momčad FK Dobovec u utakmici za Superkup. Nakon redovnog rada bilo je 4:4, a nakon ispucavanja deseteraca, igrači Litije bili su uspješniji (8:6). Litijani su tako osvojili 9. lovoriku za Superkup i ostali najuspješniji klub u Sloveniji
Ovo je bila prva službena članska futsal utakmica nakon 176 dana boravka u Sloveniji. Posljednji mečevi odigrani su u prvoj ligi 6. ožujka 2020. godine, a na rasporedu je bilo 18. kolo 1. SFL sezone 2019/2020. Očekivano, utakmicu je bolje započeo Dobovec, koji nije puno promijenio momčad (došli su Tihomir Novak i Luka Perić). S druge strane, Litija je snažno ventilirala momčad – vratio se Brazilac Jonhn Lennon (na posudbu od Kairata), Brazilac Arnon, Španac Pele i iskusni slovenski reprezentativci Matej Fideršek i Denis Totoškovič te U21 kapetan slovenske reprezentacije Luka Jamnik. S obje strane obojica kapetana momčadi oporavljaju se od ozljeda – Rok Mordej kod Dobovca i Gašper Vrhovec kod Litije.
Uvod u utakmicu pripao je Dobovcu koji je imao uigranost iz prethodnih sezona. Imali su nekoliko šansi, ali nisu bili precizni u svojim zaključcima. Najopasniji je bio Kristjan Čujec. Ali i Litija je postala sve opasnija. Brazilac Jonhn pokušao je dva puta, a Fideršek jednom, ali vratar Puškar bio je na mjestu.
U 10. minuti obje su momčadi imale četiri akumulirana faula. Ubrzo nakon igranja Žige Čeha, Litija je rukom stigla do desetmetrovke, jer je ovo bio šesti akumulirani prekršaj Dobovca. Jonhn Lennon iskoristio je ovo za vodstvo Litije, a Litija je vodila. Litija je na raspolaganju imala još dva kaznena udarca, ali vratar Dobovca Puškar ih je obranio. Pred kraj poluvremena pokazalo se još jedno pojačanje u dresu Litije – Brazilac Arnon nadjačao je dvojicu igrača na svojoj polovici i nakon lošeg dodavanja i odbitka očistio loptu s desetak metara iza leđa nemoćnog Puškara. Arnon se dokazao i u 20. minuti, kada je nakon dodavanja iz outa lijepo uposlio Fideršeka, koji je zabio za rezultat poluvremena – 0: 3 za Litiju.
Litija nije prestajala početkom drugog poluvremena. Jonhn Lennon ukrao je loptu, dodao je Fideršeku koji je postigao svoj drugi pogodak na utakmici za visoko vodstvo. Neki su mislili da je utakmica gotova, ali trener Dobovca Kujtim Morina odlučio je igrati s vratarom na terenu. To mu se isplatilo, jer su zabili Kristjan Čujec, Teo Turk i Vedran Matošević dva puta. Litija je definitivno bila poznata po nedostatku igre u obrani (Brazilci su odradili tri treninga s momčadi, jer su prije toga morali biti u 14-dnevnoj karanteni). Utakmica završila je rezultatom 4:4, a o pobjedniku su odlučivali šuti sa šest metara. Ovdje su bili uspješniji Litijani i osvojili devetoj lovorico superkupa u povijesti. Čestitamo!

MATCH VIDEO (klik)

Superkup, 29.8.2020
FK Dobovec – FC Litija 6:8 (0:3, 4:4)
0:1 Lennon (12.), 0:2 Arnon (18.), 0:3 Fideršek (20.), 0:4 Fideršek (22.), 1:4 Čujec (31.), 2:4 Turk (35.), 3:4 Matošević (38.), 4:4 Matošević (39.)

Penali sa 6 metara:
Fideršek, Totošković, Arnon i Šturm bili su uspešni za Litiju; za Dobovec, Perić i Novak.

Šampioni Superkupa u historiji:
FC Litija: 9 puta
KMN Puntar: 2
FK Dobovec: 2
Siliko Futsal: 1
KMN Oplast Kobarid: 1
Gip Beton MTO: 1
Agencija Luvin: 1

Foto: Drago Perko (futsal.si)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.