Matić Račič ponovo je odjenuo domaći dres FC Litije…

Momčad FC Litija još je jača za jednog igrača. Nakon nekoliko godina izbivanja, Matić Račič vratio se na parket u dres   FC Litije.

“Prošlo je dosta vremena od mog posljednjeg službenog nastupa i zato mi je nedostajao futsal. Razgovarao sam s Gašperom Vrhovcem i govorilo se da ću pomoći u nastavku sezone”, govori Matić o svom povratku. Već je u petak igrao protiv Silika i dokazao se borbenom i požrtvovnom igrom. Pokazao je pravi stav na terenu. I sam je Litijan i osjećaji su primjereni kad se vrati na teren: “Znamo što znači nositi dres FC Litija. Svi to žele i ponosan sam što sam ponovno dio ovog kluba!”

Račka ili Rac, kako ga zovu prijatelji i suigrači, već je skupio 147 nastupa u dresu FC Litije i postigao 65 golova u svim natjecanjima. S Litijom je nekoliko puta bio državni i kup-prvak, a igrao je i u Ligi prvaka. Skupio je jedan službeni nastup u dresu slovenske malonogometne reprezentacije (još nekoliko neslužbenih nastupa, jer je igrao i na neslužbenom turniru u Brazilu 2008. godine, gdje je Slovenija igrala u pomlađenom sastavu) i 9 nastupa i 5 golova u dresu Slovenačke U21 reprezentacije. Između ostalog, igrao je i na prvom službenom Europskom U21 prvenstvu u Rusiji, gdje je u tri nastupa za Sloveniju postigao dva gola.

Na kraju, Matić nije zaboravio spomenuti ciljeve za ovu sezonu, a također je rekao nekoliko riječi navijačima. “Ciljevi su svake godine isti – a to je naslov prvaka u prvenstvu i kupu. Ne odstupamo od toga, jer smo Litija”, kaže Račka, dodajući: “Želim da se regulira situacija oko epidemije kako bi se mjere pustile i naši navijači, Lavovi Litije, vratit će se na tribine što je prije moguće. Sigurno će nam biti od velike pomoći u postizanju naših ciljeva. “

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.