Tomi Horvat postao je izbornik Slovenije, što znači da više nije trener FC Litije.

Proteklog vikenda Tomi Horvat je potvrđen za novog izbornika slovenske futsal reprezentacije. Zbog statuta NZS-a (Nogometni savez Slovenije) ne može izvršavati obje zadaće, pa zato napušta klupu FC Litija. “Prije svega, hvala NZS-u što su povjerili ovaj odgovorni zadatak. Dat ću sve što je u mojoj moći da opravdam povjerenje“, bile su prve riječi novog izbornika, koji nije zaboravio zahvaliti se FC Litija: “Mnogo, ali zaista veliko hvala mom klubu FC Litija. Ove sezone smo imali čvrst dogovor oko treniranja članske momčadi, ovdje su mi prišli na ruku i također pogledali moj interes. Donijeli smo tešku odluku, jer je klub na početku sezone sada ostao bez trenera. ” Tomi više neće biti trener članske momčadi, ali moći će nastaviti raditi u mlađim selekcijama kluba u dogovoru s NHS-om: “I dalje ću pomagati klubu u radu u mlađim selekcijama, nažalost više neću trenirati iznimnu člansku momčad. Litiji želim sve najbolje u novoj sezoni i veliko, veliko hvala na razumijevanju! “.

Njegov privremeni nasljednik također je već poznat. Službeno će to biti Željko Pijetlović, koji mu je do sada bio pomoćnik, a u prošlosti je vodio i momčadi Vuko, GIB Beton MTO Zagorje i ujedno bio prvi neslužbeni izbornik Slovenije. Posljednjih godina u Litiji je pomoćni trener članske momčadi, a pomaže i u mlađim selekcijama. Gašper Vrhovec (kapetan ekipe), koji se trenutno oporavlja od prošlogodišnje teške ozljede, i dalje će mu vrlo aktivno pomagati. Ovom prilikom Željko kaže: “Sretan sam zbog Tomija i želim mu sve najbolje u reprezentaciji! U Litiji ćemo i dalje nastojati ostvariti ovogodišnji cilj – naslov državnog prvaka. Imamo igrače koji su sposobni i imaju veliku želju! ”

Biografija Tomislava Horvata (futsal.si):
Tomislav Horvat (1974) igrao je nogomet u NK Olimpija Ljubljana. U međuvremenu se oduševio malim nogometom odn. futsal, koji je u potpunosti napisan za njega. Sa sedamnaest godina skrenuo je pažnju na sebe u momčadi Lipa s kojom je sudjelovao u 1. SFL, a zatim je otišao na Litiju na poziv Toneta Vrhovca. U 1. SFL igrao je još za GIP Beton MTO i Oplast Kobarid. Karijeru je završio tijekom sezone 2008/09. Horvat ima šest naslova prvaka države, tri puta je bio najbolji strijelac prvenstva. U dresu Slovenije zabilježio je 21 meč, postigavši ​​13 golova. 2003. godine igrao je za slovensku reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Italiji.

Trenersku karijeru započeo je u sezoni 2010./2011. Kada je sjeo na klupu Litije i osvojio sve što je moguče. Vodio je i FSK Stripy, ŠD Brezje i U21 reprezentaciju, te Makarsku u Hrvatskoj. S Litijom kao trenerom osvojio je tri naslova prvaka države, dva naslova kupa i četiri naslova superkupa. U sezoni 2012/13 također je vodio momčad do najvećeg uspjeha kluba u Europi – 6. mjesta u Ligi prvaka. U sezoni 2017/2018, FSK je odveo Stripyja od 2. do 1. SFL.

Spomenimo i da je izbornik Slovenije U21 postao Milivoje Simeunović, jedan od najboljih nogometaša futsala na Balkanu. Izbornik U19 reprezentacije Slovenije ostaje Andrej Dobovičnik, koji je do sada bio i izbornik članske reprezentacije u razdoblju 2005.-2020. Svima želimo puno uspjeha u reprezentaciji!

ZBOR SLOVENSKE FUTSAL REPREZENTACIJE

Članska futsal reprezentacija Slovenije započinje novi ciklus priprema i prijateljskih utakmica s krajnjim ciljem kvalificiranja za
EP2022, koji će biti u Nizozemskoj krajem siječnja i početkom veljače 2022. Pod vodstvom novog trenera Tomislava Horvata, reprezentacija će se okupiti na pripremama u četvrtak, 17.09.2020 i u sklopu kratkih priprema če odigrati dva prijateljska susreta sa srpskom reprezentacijom.

Spisak reprezentance Slovenije:
Hozjan Nejc – A.S.D. FF Napoli (ITA)
Tušar Benjamin – AC Sparta Praha Futsal (CZE)
Osredkar Igor – Apfel Novo Vrijeme Makarska (CRO)
Čujec Kristjan – Futsal klub Dobovec (SVN)
Čeh Žiga – Futsal klub Dobovec (SVN)
Turk Teo – Futsal klub Dobovec (SVN)
Duščak Klemen – Futsal klub Dobovec (SVN)
Zajc Nik – KMN Bronx Škofije (SVN)
Bratić Igor – KMN FC Litija (SVN)
Fideršek Matej – KMN FC Litija (SVN)
Koren Žan – KMN Oplast Kobarid (SVN)
Bizjak Dejan – Signor Prestito CMB (ITA)
Fetić Alen – SSD Acquaespaone C5 SRL (ITA)
Bukovec Jeremy – ŠD FC Ptuj (SVN)
Berzelak Nejc – ŠD FK Siliko (SVN)
Lovrenčič Tjaž – Us Saint Pagano (ITA)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.