Druga grupa…

Zvanje futsal trenera sa UEFA “B” licencom dobilo je u subotu šesnaest polaznika druge grupe po redu.

Iako su u toj grupi na modulima i polaganju prisustvovala imena koja godinama figuriraju futsalom u Srbiji i koja su postala prepoznatljiva u svetu magične igre, izdvojili smo ime momka čije vreme i mesto pod futsal suncem tek dolazi. Milan Grahovac, momak sa Banjice, mladi sportski radnik, jedan od pravih futsal zaljubljenika, trener doskorašnjeg prvoligaša Zemun Samo Pravo, kao najmlađi na UEFA “B” licenci, zaslužuje sigurno u ovim trenucima više pažnje zbog ponajpre svog sveobuhvatnog odnosa prema ovoj igri, počev od besplatnih škola futsala za najmlađe, organizovanja humanitarnih utakmica i turnira pa sve do vođenja ekipe saveznog ranga takmičenja. Prenosimo vam njegove utiske nakon uspešno položenog završnog ispita:

Milan Grahovac

Biti deo druge grupe polaznika UEFA “B” futsal licence je bila privilegija, pošto su to treneri i Igrači sa dugogodisnjim stažom i dobrim karijerama u najvišemim rangovima naše zemlje. Iskustvo i znanje koje smo stekli u poslednjih skoro godinu dana je neprocenjivo, sjajni su predavači i instruktori bili tokom celog seminara, na čelu sa Goranom Ivančićem, koji je sastavio drim tim predavača, najboljih u svojim sferama zanimanja uključujući i gospodina Miću Martića, svetski priznato futsal ime.

Svakako je ovo bila odlična stvar za svakog trenera koji ima volju i pravu želju da se ozbiljno bavi ovim poslom.

Imali smo odličnu atmosferu i timski rad tokom celog seminara, sklopila se dobra hemija, što je i donelo rezultat na kraju da svi uspešno završimo ovaj seminar.

Zahvaljujem se i Fudbalskom Savezu Srbije, koji je obezbedio odlične uslove za nas, kao i svim predavačima koji su uložili trud da nas edukuju sa raznim temama koje možda nisu glavni deo taktike futsala ali su neizostavni deo istog, kao što su sportska medicina, psihologija, kondicija.

Pomenuo bih i sjajnog Vladu Radojičića, koji nam je dosta pomogao tokom seminara svojim znanjem i iskustvom.

Sad sve to treba uklopiti do početka naredne sezone a kroz sve viđeno, uveren sam da će ova grupa ostaviti dobar pečat ove sezone u našim klubovima i da ono pravo tek sad počinje.

 

I na kraju poruka za sve buduće trenere koji planiraju da upišu seminar, ne razmisljajte, prijavite se, jer bez ovakvog seminara nema napretka u futsalu, bićete edukovani treneri i bogatiji sa znanjem o najsitnijim detaljima o futsalu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.