U večerašnjim susretima, samo je FON opravdao svoju ulogu…

U Kragujevcu ekipa KMF Ekonomca nije uspela da se odupre vodećem timu Prve Futsal Lige Srbije ekipi FON-a koja je slavila rezultatom 1:7 (0:3) i tako ostala na dnu tabele prvoligaskog karavana.

Za razliku od FON-a, favoriti, barem po stanju na tabeli Druge Futsal Lige Srbije, ekipe Loznica-Grad i Bečej, mogli su prepustiti bodove domaćinima. Mogli su Vuksini “cirkuzanti” savladati favorizovani “Dream team” iz Loznice, kako on kaže, da je bilo malo više sreće. Nisu uspeli milanovčani da sa svojom prepoznatljivom igrom sa 5 u polju, koju su igrači Loznice kvarili na iskustvo, nadoknade 1:2 sa poluvremena. Iako su poveli već u drugom minutu golom Arsenijevića, gosti su posle kontre preko Perića u 7′ i pogotkom Krstića u 11′ posle odlično izvedenog prekida posle kornera sa desne strane, faktički postavili konačni rezultat. Imali su i lozničani svoje šanse ali je Koljajić u par navrata spasao svoju mrežu.

Ostala je ekipa iz Loznice na 6 bodova zaostatka za vodećim KMF Bečej 2003, samo zahvaljujući tome što domaći ZUFO nije imao dovoljno snage da posle vođstva od 1:0 i 2:1, ne dozvoli iskusnoj ekipi iz Bečeja da preokrene rezultat. Iako su uspeli da posle vođstva gostiju od 2:3 izjednače na 3:3 u 27″ preko Ristića, Novaković minut kasnije postiže pogodak za 3:4 koji će se ispostaviti i kao konačni rezultat.

Za razliku od KMF Loznica-Grad i KMF Bečej, šansu za priključak vodećim ekipama ispustio je KMF Jastrebac, koji je sa oreolom favorita stigao u Vršac. Međutim košava sa Vršačkog Brega i momci Neše Varađana, na čelu sa odličnim golmanom Euđenom, oduvali su snove ekipe iz Blaca da mogu do bodova u Vršcu i bodovno ih udaljili od vodeće trojke dok je ekipa iz Vršca, svojom drugom pobedom zaredom napravila bodovni pomak na tabeli pred teško gostovanje sledeće kolo u Loznici. KMF “Forum” – KMF “Jastrebac” 5:2 (2:1).

U poslednjem meču dana, ekipa Ivanjice je kao gost savladala KMF Tisu iz Novog Bečeja rezultatom 2:4 (1:3) i tako zadržala zajedno sa Loznicom zaostatak za KMF Bečej od šest bodova. Pokušavali su domaći koristeći prepoznatljivu igru gostiju sa 5 u polju da posle vođstva ivanjičana na poluvremenu da nešto više učine, ali gosti su uz pomoć golmana Jovanovića znalački znali da sačuvaju vođstvo i rutinski odbrane svoj gol od ataka Guberinića, Tomčića i ostalih futsalera domaćih.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.