KMF “Rosulja” je postao prava senzacija nakon što je osvojio Kup RIS i plasirao se u 1/8 finala futsal kupa Srbije, gde se u istom, pobedivši prvoligaša KMF “Nova Pazova” plasirao u 1/4 finala futsal kupa Srbije…

Klub malog fudbala Rosulja je osnovan 2018. godine. Igrači koji su prošli mlađe selekcije FK Vlasine i koju su imali veliku strast prema futsalu, često su igrali lokalne turnire i neretko bili najbolji na njima. 2018. godine uz pomoć privrednika Vladice Stankovića i prijatelja kluba, dolazi se na ideju da se osnuje klub malog fudbala. Ti isti momci pristupaju klubu iako se većina profesionalno bave fudbalom, pristaju da se oprobaju i u futsalu. Prve sezone klub nije bio na budžetu grada Vlasotinca, kao ni polovinu druge sezone. Momci su igrali iz ljubavi prema tom sportu, i iz jednog velikog drugarstva. Ništa se nije promenilo ni u drugom delu druge sezone za ovaj klub. Momci koji su tu, su jedna velika porodica, pre par dana su pomogli svom klupskom drugu da zaprosi svoju devojku upravo na futsal utakmici. U prvoj sezoni postojanja ovog kluba prvo mesto je zamalo izmaklo Rosuljcima. Već u drugoj, Rosulja je na prvom mestu i sa 3 boda ispred svog pratioca vlada regionalnom ligom jug. Danas, sastav tima čine i dalje ti isti momci koji su od malena zajedno i igraju strastveno kao i prvog dana. Sugrađani su prepoznali trud i kvalitet momaka pa neretko i SRC “Vlasina” gde nastupaju bude puna, tako taj dan pretvore u praznik sporta. To su sve lokalni momci koji vole svoj grad, a i grad obožava njih, što može potvrditi i navijanje tokom mečeva u Vlasotincu. Vredi napomenuti da klub do sad u svim zvaničnim utakmicama ima samo 2 poraza za dve sezone, a i da su ove godine u kupu izbacili trećeligaša, drugoligaša i na kraju prvoligaša.

KMF Rosulja – KMF Nova Pazova penali 2:1

Razgovarali smo sa golmanom ekipe Miodragom Mladenovićem:

Za mene lično, futsal predstavlja zadovoljstvo. Dinamična igra, sa dosta šansi, golova, lepih poteza, igra gde svako ima šanse da pobedi svakoga. Ja se bavim profesionalno fudbalom, futsal igram iz zadovoljstva, iz ljubavi, cela naša ekipa je takva.Od malih nogu igramo zajedno i poznajemo se odlično. Moj tim igra drugačije, rizičnije, borbenije, to nam daje rezultat. U sve ovo smo ušli da bi pokazali da i mali mogu sa velikima, da se i kod nas igra dobar futsal. Danas, ceo grad živi za naše utakmice i to je naša pobeda. Volimo što pružamo ljudima to zadovoljstvo. Velika je čast naći se u kontekstu sa ovakvim imenima i nadamo se popularizaciji ovog sporta na dalje. Pozdrav za sve čitaoce Futsal Balkana iz Vlasotinca!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.