Сходно објавама и написима који се шире друштвеним мрежама….

Поводом неодигравања утакмице четвртфинала Футсал Купа Србије између КМФ “Алексинац 2015” и КМФ “Нови Пазар” а у вези објава које се шире друштвеним мрежама у вези разлога неодигравања исте, односно пролаза екипа из Новог Пазара у полуфинале такмичења, добили смо изјаву од Комесара за такмичење Прве и Друге Футсал Лиге Србије господина Раденка Бошковића у чијој је надлежности ово такмичење.

Изјаву вам преносимо у целости:

Првенство  и КУП такмичење у Првој и Другој футсал лиги се одвијају на основу Одлука ИО ФС Србије, Календара за такмичење, Пропозиција и Распореда за такмичења које је усвојио ИО ФС Србије пре почетка такмичарске сезоне за 2020/2021.годину а која гласи:

 

O Д Л У К У

O КАЛЕНДАРУ TAKМИЧЕЊА ФУТСАЛ КУПА СРБИЈЕ ЗА 

ТАКМИЧАРСКУ СЕЗОНУ 2020/2021 

 

Члан 1.

Календаром такмичења за Футсал Куп ФС Србије, предвиђено је да се завршно такмичење купа одигра по следећем распореду:

  • 1/8 финала среда 24. 02. 2021. године
  • 1/4 финала среда 17.03.2021. године
  • 1/2 финала среда 31.03.2021. године
  • Финале среда 21.04.2021.године      

Члан 15. Пропозиција за такмичење. 

(1)    Распоред и сатницу утакмица, посебно за свако коло одређује надлежни орган. 

  • Распоред и сатница утакмица, утврђен по одредбама овог члана, може се изменити само из разлога више силе и најкасније 3 дана пре утакмице, и о томе писмено обавестити оба клуба, судије и делегата утакмице.
  • При одређивању времена почетка утакмице футсал лиге клубови морају водити рачуна да се утакмице редовног кола играју у Првој футсал лиги у периоду од петка до недеље. Утакмице се играју петком не пре 19,00 часова и не после 21,00 часа, суботом и недељом се утакмице могу играти од 16,00 до 21,00 часа, изузетно уз обострану сагласност клубова утакмица се може одиграти у другом временском термину. У другој Футсал лиги утакмице се играју петком и понедељком не пре 19,00 часова и не после 21,00 часа, суботом и недељом се утакмице могу играти од 16,00 до 21,00 часа, изузетно уз обострану сагласност клубова утакмица се може одиграти у другом временском термину. Када се утакмице Футсал купа Србије играју средом, клубовима који играју куп, првенствене утакмица се морају заказати суботом и недељом од 16,00 до 21,00 часа, утакмица не може бити заказана у понедељак (коло пре Купа) и петак (коло после Купа).    

КМФ Алексинац  је као победник РИС укључен у такмичење на нивоу ФС Србије и у 1/8 финала Футсал купа победио је 24.02 2021.године КМФ  Ц. Звезду и као победник жељом жреба добио је за противника КМФ Нови Пазар. Упуством о такмичењу футсал купа је регулисано да екипе из регионалних такммичења имају предност домаћег терена све до полуфинала (у прва два круга). Од 24 фебруара до 17.марта (среда) имали су довољно времена да на време резервишу термин за одигравање утакмице 1/4 финала. За тај термин јавили су се у понедељак 15. да ипак не могу да обезбеде тај термин. Послали су допис у ФС Србије од спортског центра да је сала заузета. У договору са председником КМФ Алексинац Матић Леонардом и Матејев Далибором који je играч и обавља секретарске послове, као и Захтев за одлагање  (померање), потписан и печатом клуба оверен за 24.март а то је опет среда. Комесар је донео Одлуку о одлагању наведене утакмице, заведена у деловоднику ФС Србије.

 Поново се јавио Далибор Матејев и то у уторак да им спортски центар не може обезбедити термин за среду и да им обезбеђује термин у четвртак 25. Марта. Пошто у у горе наведеним документима  дословце стоји да се утакмице купа играју средом, да се не угрожава регуларност првенства,  понуђено им је да пронађу термин за среду у најближој околини а то је град Ниш. Добио сам одговор да немају средстава да плате закуп сале. КМФ Нови Пазар им је понудио домаћинство у Новом Пазару уз обезбеђење вечере по завршетку утакмице, опет су рекли да не могу то да прихвате јер немају средстава да плате превоз.

Питали су да ли могу да не играју (да предају) ову утакмицу а да добију своју награду коју су заслужили у износу од 30.000 динара за победу у 1/8 финала футсал купа Србије. Звали су и директора за футсал и женски фудбал госп. Павићевић Бојана, који ме је позвао и рекао да проверим какве су санкције ако не одиграју утакмицу. Разговарао сам са стручним људима из ФС Србије и нашло се решење собзиром на материјалну страну наведеног клуба и тренутне епидемиолошке ситуације где се до средстава тешко долази а имајући у виду да у својој лиги имју још пар утакмица да заврше првенство, и да им не истрошимо цео буджет за ову годину, да могу да не ОДИГРАЈУ наведену утакмицу.

 

У Београду 25.03.2021.године

Комесар за такмичење

Прве и Друге футсал лиге Србије                                                                       Раденко Бошковић с.р.

Наведена утакмица је стога, сходно Правилнику, регистрована службеним резултатом 5:0 у корист КМФ Нови Пазар а та одлука је донешена данас 25.03.2021.године и заведена у Протокол Фудбалског Савеза Србије, тако да први полуфинални пар Футсал Купа Србије чине екипе КМФ Нови Пазар и КМФ Студент, док други полуфинални пар чине КМФ Лозница и КМФ ФОН, који је да подсетимо савладао екипу КМФ Јастребац резултатом 8:3.

           

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.