Loznica-Grad nije dozvolila…

U prvom meču finalne serije razigravanja za šampiona Prve Futsal Lige Srbije finala play off-a Prve futsal lige Srbije, pred brojnim ljubiteljima futsala u Lagatoru, viđena je izuzetno tvrda utakmica obzirom na ulog koji nosi.

Pred publikom bivši, sadašnji, potencijalni reprezentativci u ekipama Loznica-Grad i FON-a predvođeni sa klupe starim znancima, Borkom Surudžićem i Milošem Alilovićem. Vrelina van hale, u hali a posebno na parketu gde smo videli izuzetnu volju i borbenost igrača obe ekipe.

Iz te želje za pobedom, Lozničani su ovoga puta izašli kao pobednici.

Kao da su igrači FON-a delovali premoreno nakon dva odlaska u Vranje u polufinalnoj seriji i u ovom šahovskom nadmudrivanju, dozvolili su futsalerima Loznice, maksimalno motivisanim pred svojom publikom, da opravdaju svoj renome. Napadali su i jedni i drugi, čvrsto se igrale odbrane, a možda i najvažniju ulogu u tome je imao golman domaćih Jakov Vulić koji je u više navrata fantastičnim odbranama, sprečio da utakmica krene na stranu gostiju. Nakon nekoliko izglednih prilika FON-a, strpljivo čekajući svoj momenat, domaći posle greške u napadu, kreću u munjevitu kontru preko Rakića koji nesebično proigrava Kocića kojem nije bilo teško da savlada usamljenog golmana gostiju Josimovića. Nije ovaj pogodak uzdrmao goste, koji infividualno tehnički potkovani nastavljaju sa pokušajima da se vrate u meč. Međutim Vulić nastavlja po starom i sprečava to. Posle dva neuspešna pokušaja da “prodaju” korner, treći je prošao. Nakon preciznog pasa kapitena Marka Perića, Janjiću je ostalo samo da sa dva metra sprovede loptu u mrežu za 2:0 i rezultat kojim se otišlo na poluvreme iako su do odmora obe ekipe imale izgledne šanse za promenu rezultata.

U nastavku, nakon tri minuta, možda i jedina greška do tada odličnog golmana gostiju Josimovića, uz kolegu sa druge strane terena Vulića. sigurno najuposlenije figure na meču, koji je istrčao van šest metara da izbaci loptu u aut. Međutim, Janjić se izborio za nju i prosledio ka Matijeviću, koji upošljava nakon vešte varke usamljenog Denisa Ramića kojem nije bilo teško da loptu sprovede u prazan gol gostiju iz Beograda. Tri gola razlike za domaćina nisu predstavljala problem da aktuelni šampion države KMF FON nastavi sa napadima, međutim nakon uvođenja igrača-golmana, ni tada nisu uspeli da se vrate u meč. Nakon jedne presečene lopte u 35.minutu, Matijević sa svoje polovine pogađa prazan gol FON-a za 4:0 i ispostavilo se krajnji rezultat i vođstvo osvajača Kupa Srbije u futsalu i prvolasirane ekipe na tabeli nakon regularnog dela prvenstva, KMF Loznica-Grad sa 1:0 u seriji nad aktuelnim šampionom države ekipom KMF FON.

Naredni meč je takođe u Lagatoru 25.05.2022.godine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.