Predstavljamo vam još jedan novi, ovoga puta već takmičarski iskusan KMF koji se ponovo aktivirao i takmičiće se u Regionalno Ligi “A” FSRZS-a. Reč je o KMF”KARELI” sa Uba.

Prenosimo vam reči gospodina Aleksandra Aćimovića  predsednika KMF „KARELI“ UB:

Posle četiri godine pauze Klub Malog Fudbala „Kareli“ iz Uba nastavlja takmičenje u Regionalnoj Futsal Ligi Zapad pod okriljem FSR Zapadne Srbije. Klub je osonovan 2012. godine na Aranđelodan, iste te godine je otvorena i potpuno nova Sportska hala u Ubu. Osnovani smo je od strane nekoliko entuzijasta, ljubitelja malog fudbala i cela priča je bila na drugarskoj osnovi. Tri godine futsal klub iz Uba se uspešno takmičio u ligi sa ekipama iz Kragujevca, Valjeva, Šapca, Bajine Bašte, Užica i drugih. U momentu kada je odlučeno da se liga proširi na 14 klubova, i da iz Uba mora da se putuje na veoma daleka gostovanja, a za to niko nije dobijao novac od igrača, već su svi igrali iz ljubavi, uprava kluba je odlučila da napravi pauzu. Neplanirano ta pauza je trajala četiri godine, ali se klub nije gasio. Sada posle pauze i podmlađivanja stare ekipe novim mlađim momcima, KMF „KARELI“ UB nastavlja svoje takmičenje, a pripreme za novu sezonu započeo je 1.septembra u Sportskoj hali Ub, sa 15-ak igrača.

Deo igračkog kadra je iz stare ekipe, koja je bila od osnivanja 2012. godine, a deo su mlađi momci koji pored velikog fudbala kojim su se bavili i kojim se još bave, gaje i veliku ljubav prema futsalu. U novoj sezoni ima novih klubova, ne znamo još kvalitet tih ekipa, ali se svakako nadamo dobrim rezultatima i vrhu tabele na kraju ove sezone u kojoj nastupamo kao povratnici.

Ovim putem želimo da se zahvalimo Opštini Ub i svim sponzorima koji su nam pomgli da se futsal ponovo vrati u Sportsku halu našeg grada. Takođe se zahvaljujemo vašem portalu na promociji našeg kluba.

Sportski pozdrav!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.