Završeno je takmičenje lige mladih u organizaciji Fudbalskog saveza Zapadne Srbije.

U direktnom duelu koji je odlučio o pobedniku, Ekonomac je u sali Druge gimnazije u Kragujevcu bio bolji od Metalac Kolorada rezultatom 5:4. Već na samom startu meča, u prvom minutu, Ekonomac je stigao do prednosti preko Dimitrijevića, a prednost je četiri minuta kasnije duplirao Marinković. Odgovor je stigao ‘blickrigom’ reprezentativaca Rosića i Uroševića koji su u periodu od 10. do 11. minuta uspeli da poravnaju rezultat na 2:2. Do odlaska na odmor Dimitrijević u 17. minutu svojim drugim golom vraća prednost Kragujevčanima, a na samom startu nastavka, u 22. minutu Stojaković postiže pogodak za 4:2. Nije se Metalac predavao, smanjio je sedam minuta kasnije preko Đorđevića, ali je Marinković u 31. minutu vratio dva gola prednosti Ekonomcu. Dodatnu neizvesnost uneo je Jeremić kada je u 35. minutu smanjio na 5:4, ali je odbrana Ekonomca predvođena Nemanjom Milanovićem uspela da izdrži nalete i stigne do titule. Pored Ekonomca, titulu omladinske lige po regionima osvojili su FON (Beograd) i Forum (Vojvodina).

Ekonomac – Metalac Kolorado 5:4 (3:2)

Strelci: Dimitrijević 1. i 17. , Marinković 5. i 31. i Stojaković 22. – Rosić 10. , Urošević 11. , Đorđević 29. i Jeremić 35.

Ekonomac: Milanović, Šević, Krakić, Marinković, Milivojević, Dimitrijević (kapiten), Krstić, Vasić, Nedeljković, Jocić, Tadić, Stojaković, Golubović.

Trener: Ivan Marinković

Metalac Kolorado: Čepić, Đorđević, Jakšić, Rosić, Ognjanović, Urošević, Ratković, Jeremić, Mijatović.

Trener: Ivan Vuksanović

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.