Uoči starta prolećnog dela prvenstva šef stručnog štaba KMF Novi Pazar….

Marko Gavrilović, šef struke ekipe KMF Novi Pazar, vodeće ekipe u prvenstvu Prve Futsal Lige Srbije, dao je viđenje o stanju svoje ekipe posle zimske pauze a pred predstojećih 9 kola prolećnog dela prvenstva.

-Klub je u pauzi između dva dela prvenstva napustio Stojan Milovac koji je pojačao najbogatiji i verovatno trenutno najbolji rumunski klub Imperial Wet. Imao je veliki doprinos u našim rezultatima u prvom delu sezone. Igračkim i ljudskim kvalitetima je zasluzio ovaj transfer i ja verujem da će napraviti i sjajnu karijeru.
U klub se nakon šestomesečne pauze vratio golman Mirza Hot koji je godinama bio standardan na golu. Takođe nakon šestomesečne pauze se vratio i igrač Dejan Jovanović koji je postao miljenik kako publike tako i saigraca u svom prvom boravku u klubu. Biće nam veliko pojačanje, siguran sam. Uz to u klub su dosla i dva mlada igrača koji su u poslednje vreme standardni na spisku A reprezentacije – Andreja Stojčevski i Lazar Milosavljević. Iako mladi, to su momci koji su već osvajali titule šampiona drzave a i sama činjenica da su reprezentativci dovoljno govori o njihovim kvalitetima.
Definitivno imamo jači igrački kadar nego u prvom delu sezone i sada konačno i dovoljan broj igrača kako za utakmice tako i za trenažni proces.

-Što se samih priprema tiče, da budem iskren, ovo su verovatno najlošije pripreme koje sam odradio sa nekom ekipom od kada sam postao trener. Ne mogu da kažem da igrači loše rade, naprotiv, treniraju sjajno ali…Prve dve nedelje priprema sam bio u izolaciji jer sam bio kovid pozitivan pa su igrači neplanirano radili treninge pod nadzorom kondicionog trenera. Kad sam konačno ozdravio i stigao u Pazar, taj isti dan su mi četiri igrača otišla u reprezentaciju. Igrali su sa Rumunima, naredni meč igraju sa Bosnom u sredu i vraćaju se u Pazar u četvrtak, mi u petak putujemo za Vranje a u subotu igramo prvo kolo. To znači da ćemo u ovaj meč ući bez maltene ijednog zajednički odrađenog treninga. Biće teško ali predaje unapred nema. Probaćemo sastancima i razgovorom da nadoknadimo izostanak rada i treninga.

-Znate da sam i ja deo strucnog staba U-19 reprezentacije. Mislim da za jednog trenera i sportistu ne postoji veća čast nego da igra ili trenira reprezentaciju. Isto tako mislim da ovaj kalendar takmičenja nije dobar ni za klubove koji imaju igrače u reprezentaciji, ni za same igrače a ni za reprezentaciju. Igrači koji od kraja novembra u klubu ne odigraju nijedan zvaničan meč, ne mogu biti ni fizički ni taktički maksimalno spremni da krajem januara odigraju na potrebnom nivou za reprezentaciju.
Znam da će ovu moju izjavu mnogi jedva dočekati da krenu sa pričama kako kritikujem Savez. Ovo nije kritika ovo je moje mišljenje na osnovu problema koji se javljaju u praksi i sugestija šta mislim da treba promeniti za narednu sezonu. Uz to, ja sam bio član Komisije za futsal koja je dala predlog da kalendar takmičenja bude ovakav kakav jeste tako da ima dosta moje odgovornosti tu.

-Što se tiče ambicija i očekivanja moram da napomenem da smo odigrali sjajno prvi deo sezone i bili zasluženo prvi. Subjektivan mi je osećaj da smo nivoom igre zasluzili veću bodovnu prednost u odnosu na direktne rivale nego što je imamo. Sad na papiru imamo jači igrački kadar ali nam fali vremena i rada. Sigurno prvih par kola to neće biti KMF Novi Pazar kakav svi očekuju da vide, ali zato verujem da će vremenom sve doći na svoje mesto i da ćemo pružati najbolje igre onda kad se i bude odlučivala borba za titulu a to je u play-off.

One Comments

  • Srba 31 / 01 / 2021 Reply

    Sta vise pisete o ovom debelom!! Jel on to vama placa?!?
    Ko je taj covek?obican internet majstor, plagijator
    Nidje veze sa futsalom. Uzima samo igrace Ekonomca covek zna da su prosli ozbiljnu skolu i nema sta on da pokazuje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.