U susret Futsal Balkanu izašao je i gospodin Marko Gavrilović Gavra, trener KMF “Novi Pazar”, čije mišljenje o trenutnoj situaciji prenosimo:

Sportski pozdrav za sve ljubitelje futsala i pratiće Futsal Balkana. Što se tiče novonastale situacije, po nas kao klub je ova pauza i odlaganje došlo u najgorem mogućem momentu. Podizali smo formu i fizički i taktičk,  izgledali iz kola u kolo sve bolje, kako smo uostalom i planirali. Nažalost, zadesio nas je globalni problem, a sačuvati živote ljudi širom planete je bitnije od svega i to svima nama mora biti prioritet. Ne rečima, nego našim primerom, ponašanjem i delima.

Nemam predstavu koliko će sve ovo trajati i zato i nema smisla sada davati neke predloge. Kad se sve ovo završi i prođe, onda treba doneti racionalnu odluku i u odlučivanje uključiti i klubove i igrače. Svi moraju biti svesni da i kada prođe vanredno stanje da neće biti moguće nastaviti takmičenje ‘sutradan’ i da će trebati vremena da se igrači vrate u ritam da im igranje utakmica ne bi ugrozilo zdravlje. Takođe se mora imati u vidu, da je mnogim trenerima i igračima futsal jedini izvor prihoda i o tome od čega će oni živeti do nastavka takmičenja ili sledeće sezone.
Ipak, da ponovim, sada se zna šta svima mora biti prioritet, a to je da prvo svi zajedno pobedimo ovu nesreću koja nas je zadesila!

MILOŠ ALILOVIĆ O TRENUTNOM STANJU…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.