Mnogi su se zapitali zbog čega u nacionalnom timu Srbije za utakmice protiv Brazila i Azerbejdžana nema Mladena Kocića.

Popularni Cipi odstranjen je iz reprezentacije pred prijateljske mečeve protiv Irana, a selektor Goran Ivančić je na konferenciji za medije pred duele sa Brazilom i Azerbejdžanom o ovoj temi rekao sledeće:

Imali smo problema. Ne bih voleo da pravim priču od toga. Prosto, postoje principi i neke stvari, koje su odnos prema timu, reprezentaciji i trebaju da budu u prvom planu. Pravimo tim. Nismo grupa pojedinaca, nosimo nacionalni dres. Smatram da neke stvari moraju da se promene. Dosta je bila teška odluka, nije je bilo jednostavno doneti. Pustio sam da prođe neko vreme, da saberem utiske. Za sada je ovako, a videćemo šta će budućnost doneti.

Dočekali smo i reakciju Mladena Kocića koji se javnosti obratio preko Sportskog Žurnala i njegovu izjavu prenosimo u celosti:

Nisam imao nameru da se oglašavam i ulazim u bilo kakvu priču oko mog neigranja za reprezentaciju, ali sam video izjavu selektora u kojoj pominje pojedince i kolektiv i kako je važan tim. Samo želim da kažem da je u celoj toj priči jedini pojedinac on, a mi smo bili tim. Kada je bilo dobro, uvek je bio zaslužan on i njegov sistem, a kada je bilo loše, na žalost češće od kada je preuzeo reprezentaciju, uvek su krivi igrači koji ne poštuju sistem i „ne žele” da igraju. Nikad nije preuzeo odgovornost za rezultat, jednostavno nema tim o kom priča, nema osnovnu komunikaciju sa igračima i, što je najvažnije, izgubili smo atmosferu koja nam je bila zaštitni znak godinama, a samim tim i igru koja je najvažnija. Tačno je da smo imali problema sa njim, ali ne samo ja već svi stariji igrači. Tu je i primer kapitena Marka Perića, možda i najboljeg igrača u istoriji futsala u Srbiji, koji je bio pozvan za ove utakmice sa Brazilom i Azerbejdžanom, ali je odbio da igra, dok je selektor Goran Ivančić! To niko nije objavio, zbog čega ga nema, već je samo prepravljen spisak kao da nije ni bio u planu. Poštujem odluku ako je to za dobrobit reprezentacije, a što se tiče budućnosti, koju je, takođe, pomenuo selektor, mogu da kažem da sam se uvek od 2007. godine rado odazivao pozivima za reprezentaciju i davao maksimum, jer mi je, kao i svakom sportisti, najveća čast u karijeri igrati za reprezentaciju. Ako ikada budem opet potreban reprezentaciji rado ću se odazvati, ali ne dok je gospodin Ivančić selektor! Jednostavno, ne vidim sebe u budućnosti sa tim čovekom. Bez obzira na sve, biću najveći navijač Srbije protiv Brazila i Azerbejdžana i uvek u budućnosti jer sam gotovo pola života proveo u reprezentaciji i sa tim momcima delio i dobro i zlo. Zajedno smo ispisali istoriju na nezaboravnom Evropskom prvenstvu u Beogradu, gde nam je za malo izmakla medalja. Vreme će pokazati ko je ko i ko je bio u pravu – istakao je Mladen Kocić, a preneo Sportski Žurnal.

Srbija će odigrati dve prijateljske utakmice protiv Brazila, u sredu 10. i petak 12. aprila u Čairu odnosno Štark Areni, a zatim će 15. i 16. aprila ugostiti Azerbejdžan u Zrenjaninu i Požarevcu.

One Comments

  • Srba 09 / 04 / 2019 Reply

    Ivancic Govedo.. ovo je postala privatna reprezentacija..jednog coveka!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.