Na današnji dan…

Prošli su meseci očekivanja i nagađanja o nastavku takmičenja, prekidu istog, konačnom rešenju u vezi sa ligama, pravednog, nepravednog rešenja.. Napokon sve to pada u vodu ovog vikenda sve do prvog sudijskog zvižduka kojim će na parketu u Hali “Milenijum” u Vršcu konačno na radost svih ljubitelja sporta a naročito futsala, početi futsal jesen u Srbiji. Utakmicom u Vršcu startuje Druga Futsal Liga Srbije. Iznosimo vam ukratko uvod u prvo kolo drugoligaškog karavana:

-18.09.2020 20:00:

KMF FORUM” Vršac-KMF” PALEŽ” Obrenovac

Utakmica koja otvara prvenstvo je susret novih učesnika saveznog ranga takmičenja, ekipa koje su kao prvo plasirane u trećoj ligi FS Beograda KMF Palež i ekipa koja je kroz baraž utakmice protiv KMF “Leteći Holandjanin” na nivou FS Vojvodine, zauzela mesto koje vodi u viši rang. Iz do sada viđenog, kroz prijateljske mečeve a poznavajući šefove stručnog štaba kod domaćih Nešu Varađana a kod gostiju Vladimira Jovanovića Krezu, biće po nama, izuzetno zanimljiva utakmica, sa pretpostavljamo dosta prilika i golova, pošto se radi o dve izuzetno motivisane ekipe, koje već na startu žele svima da pokažu da u ovoj sezoni neće kao novajlije biti topovska hrana starosedeocima.

-18.09.2020 20:30:

KMF “METALAC KOLORADO” Gornji Milanovac-KMF “JASTREBAC” Blace

Susret Vuksinih Cirkuzanata, skladno ukomponovane mlade ekipe, koja je jedno vreme predstavljala kostur U19 reprezentacie Srbije i koja preferira svoju igru, pravi takmicarski futsal u kom joj je možda i najjače oružje to što su dugo zajedno, izuzetno se poznaju međusobno a ponekad veoma uspešno igraju sa 5 igrača u polju. U prethodnoj sezoni, kod prekida prvenstva, našli su se u zlatnoj sredini ali sa dovoljnim brojem bodova da je prvenstvo nastavljeno, da pomrse konce i vodećimekipama u preostalih 6 kola. Ekipa Jastrebca iz Blaca je za jedan bod manje iza KMF Nova Pazova napustila elitni rang takmičenja Prvu Futsal Ligu Srbije i u novu sezonu kao drugoligaš ulazi sa novim iskusnim trenerom  Vlajčetom, koji je nadamo se uspeo da pored nekoliko odlazaka igrača, sklopi tom od 8 novajlija i sa neskrivenim ambicijama, pokuša povratak u elitu.

 

Šta klubovi misle o sastavu druge lige

-19.09.2020 19:30:

KMF “ZUFO Bujanovac -KMF “BANjICA” Beograd

Duel proslogodišnjih rivala, ekipe ZUFO kojoj se ni prošle godine nije posrećilo da i pored velikih, za naše uslove ulaganja u klub, takođe za naše pojmove nezamislivo uvek prepune hale, gde njihovi najvatreniji navijači nose ekipu ka trijumfu i vraćaju je iz ponora kada je najteže, odigraju makar baraž za popunu Prve Futsal Lige Srbije. Možemo samo da pretpostavljavljamo i nagađamo šta bi bilo kad bi bilo. Ovoga puta večiti pretedent za plasman u viši rang takmičenja, predvodiće Jovan Cvetanović Mesi koji je preuzeo da pored nosioca igre, ekipu provede kroz kompletne pripreme i koju će uz nesebicnu pomoć starijih i iskusnijih kolega voditi tim ka zacrtanog cilju. Pred njega će već u prvom kolu stati na megdan puleni Saše Stankovića i sportskog direktora Milana Grahovca sa svojom Banjicom, koju je posle 3 vezane pobede, upravo ZUFO iznenadio u Beogradu proletos i zaustavio ih u pohodu ka samom vrhu tabele. Ovoga puta očekujemo da ćemo na parketu u Bujanovcu videti još poletniju i lepršaaviju igru KMF Banjice, obzirom da su u klub pristigla i 4 nova igrača koja su se sudeći po prijateljski mečevima i osvojenom turniru “Oktagonbet trofej Beograda” kao i odličnom otporu koji je i pored poraza od 5:2 pružen vrhunskoj ekipi FON- a u poslednjoj proveri odlično ukomponovani u tim.

20.09.2020 19:00:

KMF” LESKOVAC” Leskovac-KMF” IVANjICA” Ivanjica

Meč između novajlije u Drugoj Futsal Ligi Srbije ekipe KMF “Leskovac” koja je kao prvoplasirana ekipa iz treće lige grupa “Istok” došla do izražaja i podigla futsal kulturu na viši nivo u tom delu Srbije obzirom da je pred prekid prvenstva imala čak 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog i posle dva pokušaja popela se stepenik više. Tim sastavljen od igrača koji su svi nastupali i prošle sezone, znači sa očuvani kosturom tima, sastavljen od igrača isključivo futsalera, predvođeni Nenadom Stojanovićem i novopridošlim bivšim igračem ZUFO Igorom Stefanovićem Čavkom, predstavljaće sigurno tvrd zalogaj iskusnoj ekipi KMF Ivanjica koja proletos slobodno možemo reći nije imala ni sreće ni snage da se plasira u viši rang, pošto je zbog bolesti igrača, pred sam prekid prvenstva odložila susret protiv KMF “Konjarnik” i sa utakmicom manje ostala na drugoj poziciji, odmah iza Konjarnika. Ivanjičani, uigrani, dugo godina na okupu, sa možda i najjačim oružjem na parketu, igrom sa 5 u polju (golmanom Lišaninom), će novom članu Druge Futsal Lige Srbije, sigurno predstavljati krupan zalogaj. Nedelja se bliži.

20.09.2020 19:30:

KMF “LOZNICA GRAD 2018” Loznica-KMF “SAS” Zrenjanin.

Da li će “Žuta podmornica” Sime Batinica, iskusna ekipa u čijem stručnom štabu je i poznato futsal ime, Ivan Mandić, trener golmana i ujedno član stručnog štaba U19 reprezentacije Srbije, uspeti da prebrodi Drinu i ostvari pozitivan rezultat protiv, sudeći po mnogima, jednog od pretendenata za plasman u viši rang ekipe KMF Loznica Grad 2018″ videćemo za vikend. Lozničani, izuzetno organizovana ekipa, koja je sastavljena isključivo od futsalera, kompletno rekonstruisanog sastava, počev od pouzdanog čuvara mreže Marka Jovića, zatim povremenog reprezentativca Srbije Ivana Vuletića, doskorašnjih članova selekcije U19, kapitena U19 Nikole Milašinovića i Đorđa Rosića, nosioca ekipe, iskusnog Aleksandra Milovanovića Čvarka a uz to da napomenemo, po rečima i mišljenju starog lisca, trenera ekipe Slaviše Damjanovića zvanog “treće oko” momka koji će po njemu predstavljati budućnost futsal Srbije Marka Avramovića, neće lako prodati kožu Siminoj družini, već će od samog starta krenuti ka svom cilju.

-21.09.2020 21:00:

KMF “TISA” Novi Bečej-KMF “BEČEJ 2003” Bečej

Šta reći o komšijskom derbiju? Dovoljno je samo da spomenemo igrače na koje treneri Tise i Bečeja računaju i da očekujemo ponedeljak i konačni rezultat utakmice dve komsijske ekipe dobro poznate svima. Pored toga što gosti iz Bečeja u novu sezonu ulazie sa šest novih igrača, mišljenja su da je KMF “Tisa” favorit u ovoj utakmici. Tisa je izuzetno iskusna ekipa koja zna da igra na rezultat. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobro i pokušamo da u komšijskom derbiju na startu Druge Futsal Lige Srbije i krenemo u jesenji deo prvenstva uspešno, poručuju iz tima KMF “Bečej 2003”.

Rank Teams Played Won Lost Drawn Points
1 KMF Palež 1 1 0 0 3
2 KMF Bečej 2003 1 1 0 0 3
3 KMF Metalac Kolorado 1 1 0 0 3
4 KMF Zufo 1 1 0 0 3
5 KMF Leskovac 1 1 0 0 3
6 KMF Loznica Grad 2018 1 0 0 1 1
7 KMF SAS 1 0 0 1 1
8 KMF Banjica 1 0 1 0 0
9 KMF Ivanjica 1 0 1 0 0
10 KMF Jastrebac 1 0 1 0 0
11 KMF Tisa 1 0 1 0 0
12 KMF Forum 1 0 1 0 0

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.