FON bolji i u drugom…

Ekipa KMF FON-a je nakon pobede u Šumicama, savladala ekipu KMF Novi Pazar i u drugoj utakmici koja se igrala u Pendiku sa 2:3 (2:1) i tako sa dve pobede odlazi u polufinale na megdan ekipi KMF Vranje koja će zbog bolje pozicije na tabeli na kraju regularnog dela prvenstva imati prednost domaćinstva. U drugom meču četvrtfinalne serije, u Bečeju, KMF Bečej je savladao ekipu KMF Konjarnik, istovetnim rezultatom kojim je Konjarnik poveo u seriji u Šumicama, 5:4 4:2), tako da će vodeća ekipa šampionata KMF Loznica Grad, svog rivala u polufinalu saznati nakon trećeg odlučujućeg susreta u Beogradu.

Za razliku od prošlogodišnje finalne serije između aktuelnog šampiona ekipe FON-a i Novog Pazara koja se igrala na tri dobijene utakmice i koja je rešena tek u petom susretu, u utakmici punoj vatre na parketu, naboja i nervoze, ova serija je okončana mnogo lakše nego što se očekivalo. Obzirom da su u Beograd, Pazarci došli ranije, odmorni ušli u meč iako bez svog najboljeg igrača Veroljuba Vukadinovića Tatabe, pružili su odličnu partiju koja ipak nije bila dovoljna za brejk,tako da su poraženi kao što ste upoznati rezultatom 3:2. Novi Pazar bez Tatabe, ali FON bez Aleksandra Čvrge Pavlovića. Bez Čvrge ali sa Lazom Petraševićem, koji je junak i najbolji igrač oba četvrtfinalna susreta. Najpre je u Beogradu razbijao svojim prodorima po levoj strani odbranu gostiju, ovaj skromni levonogi bombarder strelac prvog pogotka za FON kojim je otvorio Novi Pazar. Nastavio je u svom stilu, nije ga bilo samo po levoj strani, već je Petrašević špartao po celom terenu, konstantno preteći odbrani Novog Pazara ujedno stvarajući šanse za svoje saigrače nakon koje je posle jedne takve asistencije, Pešiću preostalo samo da sprovede loptu u prazan gol gostiju za vođstvo od 2:1. Kako je krenuo u Beogradu, tako je nastavio u revanšu u Novom Pazaru i sa dva pogotka, ponovo odličnom igrom tokom celog meča, odveo svoj tim u polufinale i sa pravom poneo oreol junaka ekipe ujedno zapečativši sudbinu Novog Pazara, koji se ove godine mora zadovoljiti, barem za sada ulaskom u finale Kupa Srbije u futsalu koje će se igrati u Vranju u kom će za protivnika imati ekipu iz Loznice.

Prenosimo vam komentar strelca tri pogotka u ova dva meča i najboljeg aktera četvrtfinalnih dvoboja ove dve ekipe:

Iza nas su dve veoma teške utakmice protiv odlične ekipe Novog Pazara. Iako smo bili oslabljeni usled kadrovskih problema, pokazali smo šampionski mentalitet. U ovom trenutku, smatram da smo kvalitetnija ekipa, zasluženo smo slavili i plasirali se u polufinale play off-a. Čestitam ekipi Novog Pazara na fer i korektnoj igri i želim im sreću u finalu kupa.
Sada nas očekuje polufinalna serija protiv ekipe KMF Vranja, gde smatram da su šanse podjednake. Blagu prednost dajem ekipi Vranja zbog bolje pozicije na tabeli tokom ligaškog dela i prednosti domaćeg parketa. Nadam se da će nas povrede zaobići tokom polufinalne serije i da ćemo kompletni, još jednom pokazati zašto smo sa pravom branioci titule.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.