Strahinja Petrov uoči dvomeča…

Strahinja Petrov, jedini internacionalac u timu selekcije Srbije za prijateljski dvomeč protiv selekcije Mađarske, inače da napomenemo nosilac titule najboljeg univerzitetskog igrača na svetu, predvodiće tim Dejana Majesa u Budimpešti. Igrač iz Posle odličnih igara i provedene sezone u Mantovi, jedan od nosilaca igre reprezentacije Srbije, Strahinja igrač Serie “A”, tima Real San Giuzepe C5, dao nam je svoje viđenje o ovom okupljanju selekcije Srbije, pripremama, očekivanjima i svom boravku u Italiji.

Tim Srbije je dosta podmlađen, mnogo novih momaka je pozvano i činjenica da nose dres sa nacionalnim grbom govori o tome da zaslužuju da budu ovde a da li će iskoristiti svoju priliku zavisi isključivo od njih i odnosa prema dresu sa državnim grbom koji im daje dodatni motiv ali ujedno i pritisak.
Ujedno napominjem da je to svakako put kojim svaka reprezentacija treba da ide i pravi iskorak napred.. Što više otkrijete mladih talenata, to je veći plus za Srbiju i srpski futsal koji je pokazao izuzetan napredak u poslednje vreme.
Ja se trudim da svakome od njih pomognem koliko mogu jer znam kako je meni bilo kad sam prvi put dobio poziv i došao u reprezentaciju i to ne samo za stvari vezane za teren, nego generalno za bilo šta govoreći.
Posle dva velika takmičenja gde smo, iako rapidno oslabljeni, pokazali da se možemo nositi sa najboljima na svetu, na  red su došle prijateljske utakmice koje će prilično pomoći selektoru da vidi na koga u narednim kvalifikacijama, a i u budućnosti, može da računa. Imamo oko 10 treninga da dogovorimo i uvežbamo što više stvari vezanih za igru. Očekujem maksimalan fokus i koncentraciju, i naravno očekujem pobede, jer kad igrate za reprezentaciju uvek tako treba da razmišljate jer je to jedino ispravno.

Strahinja Petrov

Što se tice sezone u italiji, za sad je sve kako su u klubu i zamislili. Igrali smo final 8 kupa, a i dalje smo u igri za playoff prvenstva. Ostalo je još 8 utakmica, mnogo bodova je u opticaju, pa ćemo videti na kraju šta će biti. Inače što se tiče sledeće sezone, imam par ponuda iz Italije za ostanak na “čizmi”, pa ću uskoro i odlučiti šta je najbolja opcija za mene, a ono što je najbitnije je da  ću svakako i dalje igrati Italijansko prvenstvo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.