https://www.youtube.com/watch?v=fsCMNDTic-kFantastičnom utakmicom..

Završen je  2. “Međunarodni Vidovdanski futsal turnir ,Šabac Open 2022’’.

Novi letnji futsal spektakl na terenu šabačke “Sokolane” završen je nakon 14 dana futsal magije na šabačkom petoparcu. Kao i do sada takmičenje u sjajnih 8 kategorija sa preko 100 ekipa i naravno vredan nagradni fond. Svaka kategorija donela je uzbudljivo finale, a finalni meč seniora svakako je pokupio najviše simpatija mnogobrojne šabačke publike u do poslednjeg mesta popunjenom “Starom Partizanu”. Ekipa “Agrar Petrović” je uspela da se revanšira ekipi Sind-a za nanet poraz u finalnoj utakmici 4.”Božićnog turnira” u šabačkoj Hali ,,Zorka’’.

Sjajan finalni meč završen je rezultatom 3:2 u korist momaka iz ekipe Agrar Petrović, gde su bosanski reprezentativci, zahvaljujući ponajviše svom golmanu Danijelu Ružičiću, koji je staloženo i smireno vodio svoj tim, odbranama u odlučujućim trenutcima a naročito sebi svojstvenoj igri u napadu kao golman-igrač bio konstantna pretnja protivničkoj ekipi sastavljenoj pretežno od futsal reprezentativaca Srbije, svojom igrom i ponašanjem na terenu, pokupili simpatije šabačkog publikuma. Ove godine organizacija ,,MM Stars’’ ponovo je oborila sve rekorde u regionu i pokazala kako treba da izgleda organizacija jedne međunarodne sportske manifestacije. Kao i do sada, suđenje na visokom nivou u vidu starih delilaca pravde na šabačkim turnirima gde su pravdu delili Petar Radojčić, Predrag Beljević i Miloš Jocović uz pomoć Dušana Josipovića, Petra i Mihaila Đakovića u mlađim kategorijama.

Samo finale je proteklo u pravoj navijačkoj atmosferi, utakmica puna naboja i neizvesnosti, u poslednjem minutu meča pri rezultatu 3-2 u korist bosanskih momaka, sudije dosuđuju 6. prekršaj za ekipu Sind-a, koja ne iskorišćava priliku sa 10 metara pred sam kraj meča, zahvaljujući odbrani Ružičića i time Agrar Petrović postaje novi šabački šampion.

Po završetku finala pobednicima nagrade su uručili predstavnici Gradske uprave grada Šapca, Živan Bajić, član Gradskog veća zadužen za privredu i Marko Panović, član Gradskog veća zadužen za sport. Nagradni ček za prvo mesto u iznosu od 300.000 dinara primila je Tamara Petrović u ime pobedničke ekipe uz veliki pobednički pehar koji će krasiti njihove vitrine. Drugo mesto zauzela je ekipa Sind-a ispred koje je iskusni Predrag Rajić primio ček od 70.000 dinara i vicešampionski trofej. Ovogodišnje bronzano odličje pripalo je sjajnoj ekipi Stella Rossa sastavljenoj od momaka iz KMF ,,Loznica’’, novčanu premiju od 30.000 dinara i bronzani pehar primio je Zlatko Milić. Što se tiče pojedinačnih priznanja, najbolji igrač ovogodišnjeg turnira je Mirko Marinković (Agrar Petrović), najviše pogodaka postigao je mladi Aleksandar Vidić (DAS Nana), dok se kao najbolji čuvar mreže pokazao Danijel Ružičić Danac (Agrar Petrović).

I u ostalim kategorijama vredne nagrade su bile rezervisane za učesnike turnira, a pobednici po kategorijama su: Transkom 94 (petlići), Menjačnica Stadion (pioniri), Vanilla Bijeljina (kadeti), Bex Anđelčić (omladinci), Stella Rossa (veterani 35+), Standard 09 (veterani 45+), FK Partizan Vitojevci (klubovi). Šabac je goreo na leto, a ono što nas tek očekuje jeste neverovatna zima i 5.Međunarodni futsal Božićni turnir” u Šapcu. Vidimo se već u decembru u “Zorki

Izjavu kroz kratak osvrt na to kako je protekao turnir, dao nam je mladi, ambiciozni sportski radnik, ovoga puta na čelu organizacionog odbora u ulozi sportskog direktora turnira, gospodin Luka Stanimirović:

,,Hvala Vam na prilici da govorim za Vaš portal i hvala Vam što ste medijski i uživo prenosima propratili Drugi međunarodni Vidovdanski turnir u Šapcu. Ono što bih ja voleo da napomenem svakako jeste veliki kvalitet ovogodišnjeg turnira i ogromna zainteresovanost učesnika. Svakako da tradicija jeste nešto što privlači publiku i učesnike i da je to razlog zbog kog naši turniri rastu iz godine u godinu. Sama činjenica da je učešće uzelo preko 100 ekipa govori u prilog tome da ljubitelji futsala znaju da izaberu pravi turnir i pravo mesto na kom će prikazati svoja umeća. U ime organizatora zaista mogu da kažem da je zadovoljstvo u našim redovima veliko, ali da ovo nije nešto na čemu ćemo se zaustaviti. Ono što nas očekuje kroz svega nekoliko meseci je spektakl kakav Šabac ne pamti, a moje lično mišljenje je da ovakav grad to svakako zaslužuje jer sam uvek apostrofirao da je Šabac grad sporta. I dalje mislim da je pravi potez koji činimo to što uvrštavamo mlađe kategorije u naše turnire i time podržavamo razvoj modernog futsala zajedno sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, tu praksu ćemo nastaviti i u narednom periodu. Bitno je istaći podršku Gradske uprave koja ni ove godine nije izostala kao i na svim prethodnim događajima koje smo organizovali, uz njih tu je svakako bio i Sportski savez Šapca ispred kojeg je finalnoj večeri prisustvovao gospodin Dejan Popović, generalni sekretar Saveza. Nešto što je neizostavno bilo svih ovih godina, a nikada nije isplivalo u prvi plan jeste i podrška Crvenog krsta Šabac koji nam je i ove godine izašao u susret sa svojim volonterima kojima smo zaista zahvalni na profesionalno obavljenoj dužnosti i brizi o zdravlju i bezbednosti svih naših učesnika. Ne preostaje mi ništa drugo sem da pohvalim rad celokupnog Organizacionog tima i zahvalim se svim ljudima koji su dali svoj doprinos u radu turnira kao i Draganu Gašiću, organizatoru turnira, koji je obezbedio sve neophodne uslove za nesmetan rad organizacije, a ovim putem da pozovem sve naše učesnike i gledaoce da od sredine decembra budu uz Peti međunarodni Božićni futsal turnir Šabac. Sportski pozdrav!’’

Sportski direktor turnira Luka Stanimirović

 

Najbolji igrač Mirko Marinković (Agrar Petrović)

Najbolji strelac Aleksandar Vidić (DAS Nana)

Najbolji golman Danijel Ružičić Danac (Agrar Petrović)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.