Spektakl na povratku…

Spektakularno finalno veče jubilarnog 5. Memorijalnog turnira Džoni-Muki-Bubi je iza nas. Povratnici na futsal mapu letnjih turnira, kao da nisu sa nje ni odsustvovali.

Nakon pedesetak utakmica, 8 predivnih futsal večeri provedenih u školskom dvorištu u Majuru, uz učešće 27 ekipa, došli smo do one ekipe koja je zasluženo osvojila epitet najbolje i ponela trofej namenjen pobedniku turnira “Džoni-Muki-Bubi” a to je tim AGRAR PETROVIĆ  BH”!

U neverovatnoj utakmici i sigurno najboljem finalu do sada viđenom u Majuru, kojem je prethodio prelep uvod u vidu plesnog nastupa i vatrometa, uspeli su da savladaju fenomenalnu ekipu ” SPORTSKI CENTAR PROTIĆ” sastavljenu od igraca KMF “Loznica-Grad” uz pojačanje u vidu fantastičnog Nenada Krstića, rezultatom 4:2. Uz svoju prepoznatljivu igru sa igračem-golmanom u polju, uz napomenu da je standardni golman ekipe Danijel Ružičić bio odsutan, ekipa Agrar BH je plela mrežu oko protivničkog gola celim tokom utakmice. Iako je ta rizična igra mogla da ih košta pobede, obzirom da su naspram sebe imali potkovane futsalere koji su znali da se brane protiv 5 igrača u polju, nisu dozvolili da posle pogotka Milovanovića, koji je znalački iskoristio svoje umeće i to što se na golu nalazio igrač koji je nevešto pokušao da odbrani svoju mrežu, padnu u igri. Veoma brzo nakon stvorenog viška pred nebranjenim golom, na drugoj stativi se našao Ćorhodžić koji rutinski sprovedi loptu u gol za izjednačenje. Pet minuta pre kraja prvog dela, nakon kontre i dodavanja Milovanovića Đorđu Rosiću, isti sa par metara ne pogađa prazan gol Agrara. Kao što obično biva, kazna stiže veoma brzo. Minut kasnije, faul na 11 metara od gola. Loptu uzima Stefan Rakić i preciznim, neodbranjivim udarcem postiže fantastiči pogodak pod prečku pored nemoćnog Obradovića koji je loptu samo ispratio pogledom. Na novi pogodak za izjednačenje, čekalo se ponovo nepun minut. Nakon greške na protivničkoj polovini, greška i u odbrani Agrara koju koristi Blagojević i poravnava rezultat na 2:2 za odlazak na poluvreme. U nastavku ista priča, Agrar sa pet u polju, ekipa Protića vreba grešku, na golu nesavladivi Obradović koji predstavlja nepremostivu prepreku za atake Agrara. Sa druge strane, igrači SC Protić ne koriste to što je na golu Agrar BH igrač u ulozi golmana, već nerezonskim udarcima sa distance ne uspevaju da upute ni jedan pravi udarac na gol i time ponovo dođu do prednosti. Agrar nastavlja uporno da čuva loptu u svom posedu i stvara šanse ali promene rezultata nema. Greške koje su “pecali ” igrači SC Protića, isti nisu šutevima preko celog terena u nebranjeni gol uspevali da materijalizuju, već su nakon upornih pokušaja igrača Agrara, popustili u koncentraciji na 2′ i 40″ do kraja i dozvolili da se sva četvorica nađu na jednoj strani terena, dok je sa leve strane neuspešni pokušaj šuta ispao kao uspešno dodavanje ka Ćorhodžiću koji sa pola metra pogađa za 3:2. Do kraja, bezuspešno su pokušavali, da za preostalo kratko vreme igrači Protića izjednače. Naprotiv, na 4,5 sekundi do kraja su dopustili da igrač utakmice Ćorhodžić postigne het-trik za konačnih 4:2 i slavlje Agrar Petrović BH.

Treće mesto pripalo je ekipi “Vrelo”, momcima koji su veoma brzo pobrali simpatije mnogobrojne publike. Za najbolje na turniru proglašeni su:

Najbolji golman: Dragan Obradović 

Najbolji strelac: Marko Lončar

Najbolji igrač: Aleksandar Milovanović- Čvarak

Pored takmičarskog dela, u okviru samog turnira, humanitarno udruzenje “Da budemo svi jednaki”, uspešno je sprovelo akciju pod sloganom ” ZASLADI SE I DONIRAJ” i na osnovu nje, prikupljen je značajni deo novčanih sredstava, neophodnih za rehabilitaciju dece, članova udruženja u Banji Koviljači.

Ovim putem, organizatori se zahvaljuju svima koji su nesebično pružili podršku organizaciji turnira a pre svih generalnom pokrovitelju turnira “Rims&Svečana sala Ivana”, kao i OŠ “Majur”, na čelu sa direktorom Živanom Makevićem. Takođe, velika zahvalnost Miri Qadro kao i Aleksandri Tadić -Cipki, koje su se rado odazvale pozivu i stavile tačku na ovogodišnji jubilarni turnir.

I na kraju ono najbitnije, poruka za naše momke:

“MAJUR VAS ZABORAVITI NECE”!

Vidimo se sledeće godine na 6.Memorijalnom turniru “Džoni-Muki-Bubi”!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.