U sportskoj hali Fair Player u industrijskoj zoni u Kotoru završen je jedan od najkvalitetnijih turnira u malom fudbalu u Crnoj Gori.

22 ekipe borile su se za vredne nagrade, a publika u hali mogla je da uživa u majstorijama najboljih futsalera Crne Gore.

Od samog starta igralo se po nokaut sistemu, pa su pre vremena turnir završile neke veoma kvalitetne ekipe poput Bokeljske kužine za koju su nastupali reprezentativci Mugoša, Ćorović, Barović i mnogi drugi, kao i Trim super lab čije su boje branili igrači Kmf Nikšić.

Plasman u polufinale obezbedili su Šišići, Mil invest, Kmf Kastel i Kmf Kataro.

Mil investu je jedan gol bio dovoljan da se plasira u veliko finale, dok je uzbudljiv meč između Kastela i Katara završen bez golova da bi više znanja, sreće i spretnosti imali futsaleri iz Kotora koji su na krilima golmana Sokića (zaustavio dva penala) stigli do prilike da se bore za trofej. Meč za treće mesto obilovao je uzbuđenjima, Kastel je do samog finiša imao dva gola prednosti da bi u završnici Šišići stigli do izjednačenja i prilike da preko penala osvoje bronzu.

To se, ipak, nije desilo pa je Kastel posle izvođenja šesteraca stigao do pobede.

U veliko finale plasirale su se ekipe koje su pokazale najviše. Mil invest je izbacio prvog favorita za osvajanje turnira, Bokeljsku kužinu u četvrtfinalu, dok je Kmf Kataro do finala stigao uz neverovatnu gol razliku od 24 data i samo 2 primljena gola!!!

Igrači kao što su Jakovljević, Efović, Vulanović, Damjanović, Kandić i ostali sa jedne, a Bjelanović, Pavićević, Šćepanović, dvojica Spalevića, Vuletić, Lazarević, Maraš sa druge strane, ali i dva iskusna golmana, Savić i Sokić, garantovali su spektakl!

Mil invest je poveo golom Efovića, uspeo je Kataro da izjednači, ali je pogodak poništen jer je sudijski tandem Anđelić – Markuš, inače dvojac iz crnogorske futsal lige, pokazao da je lopta prilikom asistencije Pavićeivića prešla gol aut liniju. U nastavku Vulanović rutinski rešava kontra napad i situaciju 1 na 1 sa Sokićem, a Spalević posle jedne odbijene lopte pogađa za 2:1. Krenuo je Kataro na sve ili ništa, “ostavili su igrači ove ekipe srce na terenu” a da ne stignu do izjednačenja pobrinuo se maestralni Milan Savić koji je bravuroznim intervencijama potvrdio floskulu da je forma privremena, a klasa večna! U poslednjim sekundama utakmice Efović je golom sa svoje polovine kaznio igrače Katara za igru sa golmanom u polju i postavio konačnih Mil invest – Kataro 3:1.

Prva nagrada na ovom turniru iznosila je 3000 evra, poraženi u finalu sa sobom je poneo 1500 evra, dok je bronzana ekipa bogatija za 500 evra.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Milan Savić iz ekipe Mil invest, dok je najbolji igrač kotorski maestro koji je na ovom turniru postigao i jedan od najlepših golova godine (protiv Trim super laba u četvrtfinalu), Nikola Spalević.

Snimak finalne utakmice i meča za treće mesto možete pogledati u video materijalu.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.