Nakon utakmica finalne…

Nakon poslednjeg zvižduka sudijskog para Pavlović-Majstorović nakon finalne utakmice, postalo je jasno da Rača, krupnim koracima grabi ka vrhu lestvice letnjih futsal turnira u regionu. Turnir koji se organizuje uz svesrdnu pomoć Turističke organizacije opštine Rača na čijem čelu se nalazi gospodin Miloš Nikolić, dok napominjemo, ove izuzetno uspešno organizovane manifestacije, barem na ovako visokom nivou, nebi bilo da o svakoj pa i najmanjoj sitnici, računa nije vodio gospodin Nenad Đurić-Doktor koji je vodio računa da ispravi sve ono što je mislio da je potrebno uraditi da ovaj turnir bude bolji i uspešniji nego svaki od prethodnih. Možemo vam samo reći, kao svedoci svega, da mu je to i pošlo za rukom!

Medijski fantastično najavljen, propraćen, do tančina razrađen, iako je bilo i nedostataka isti su rešavani u hodu i prošli su nezapaženo, uz veliki tehnički problem koji je izazvao požar na električnim instalacijama a vezano za rasvetu terena a koji je otklonjen u rekordnom roku i na kraju ukupno rekordne 32 seniorske ekipe koje su žarile i palile od prvog do poslednjeg dana turnira. Prodefilovali su terenima Stadiona malih sportova SŠ Đura jakšić u Rači, igrači domaćih klubova malog fudbala, bivši reprezentativci, sadašnji reprezentativci, igrači velikog fudbala koji nimalo nisu zaostajali za svojim kolegama sa petoparca. Turnir sa favoritima na papiru, ali samo na papiru. Ispadali su redom najmoćniji i najjači timovi. Velika borba i želja za trijumfom i korakom ka finalu i mogućnosti da se osvoji turnir viđena je u svakom meču, od prve pa sve do finalne večeri kada su se u borbi za veliku nagradu od čak 500.000 dinara sastale ekipe sastavljene od igrača Paleža, SAS-a, Studenta koji su nastupali za “SN Jokić Auto Tehnički Pregled” sa jedne i igrača iz Požarevca, Topole i Petrovca koji su činili tim “PEKI Miraševac”. Pred oko 1500 gledalaca koji su ispunili tribine do poslednjeg mesta, ekipa SN Jokić Auto Tehnički Pregled je u velikom finalu, sasvim zasluženo sa 3:1 savladala tim PEKI Miraševac golovima Grujičića, Radenkovića i Aranitovića dok je strelac počasnog pogotka za drugoplasiranu ekipu i osvajača čeka od 100.000 dinara bio Milan Simić. Mogla je ekipa Peki Miraševac i do povoljnije rezultata da na golu nije stajao fantastični Roksa koji je u par navrata neverovatnim intervencijama ugasio nadu protivniku da se može vratiti u meč.

 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Srđan Srki Stojković iz pobedničkog sastava, golman turnira je Marko Roksić Roksa, takođe iz SN Jokić, dok je prvi strelac sa 11 gola reprezentativac Srbije u futsalu Andreja Stojčevski (Rasadnik Dugić Kafe Birtija i Misi) Treće mesto i novčanu nagradu od 50.000 dinara ovojila je ekipa “Rasadnik Dugić Kafe Birtija i Misi”, inače trofeja branilac trofeja, koja je pobedila domaći KMF “Karađorđe” sa 6:1 uz dva pogotka Stojčevskog i Milosavljevića, jednim golom Jovanovića i Aleksića dok je strelac za Karađorđe bio Grbić. U kategoriji kadeta,  pobednik je ekipa “Imperija” iz Smederevske Palanke, drugo mesto zauzela je “Mi smo ta ekipa”, dok je trećeplasirana ekipa “El znaš”. U konkurenciji pionira, pobednik je ekipa “Pariz”, drugo mesto pripalo je timu “Buđav lebac”. Kod najmlađih petlića, prvo mesto je osvojila “Mi smo ta ekipa juniori”, drugo mesto “Zlatna lopta” a treće mesto “Radnički”.

Najbolji igrač Srđan Srki Stojković

Najbolji golman Marko Roksić Roksa

Najbolji strelac Andreja Stojčevski

 

Šta reći na kraju, “Rača 2023”, očekujemo te, ako može bolje da vidimo i to!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.