Započele borbe za…

Gornji Stupanj, jedno malo ali lepo selo u Župi je večeras, po devetnaesti put za redom otvorilo svoja vrata svim ljubiteljima futsala. Tradicionalni turnir u malom fudbalu je i zvanično otpočeo. Otvorio ga je, početnim udarcem, čuveni fudbaler „Napretka“ iz Kruševca, koji je rođen i odrastao u ovom selu, Dragiša Ilić-Talijan.

Svoje prve fudbalske korake je napravio baš u rodnom Gornjem Stupnju igrajući za FK „Sloga“ još davne 1967. godine. Nakon toga, dok je služio armiju, trenirao je sa FK „Radničkim“ iz Niša gde je trebao da nastavi, ali ga je rodni kraj vukao da se vrati nazad i 1968. godine dolazi u FK „Napredak“ iz Kruševca gde ostaje do kraja svoje karijere 1979.god. Tokom svoje karijere imao je dosta ponuda od klubova iz zemlje i inostranstva. Neki od njih su „Sevilja“, „Olimpija“, „Vardar“, “Crvena Zvezda“, dva puta, gde je bio čak i pred potpisivanjem Ugovora i trener Miljanić mu je već čestitao, ali ga je ljubav prema svojoj porodici, pogotovo prema majci, koja je ostala da živi sama u Gornjem Stupnju, uvek vraćala nazad u zavičaj. Nakon fudbalske karijere ostao je da radi u „Napretku“, kao trener i vodio je sve selekcije. Večeras ga je publika dočekala gromoglasnim aplauzom, kao i sudije Dušana Stojanovića i Nikolu Draškovića iz Kruševca koji će suditi sve mečeve ovog turnira.
Inače, Gornji Stupanj je iznedrio dosta kvalitetnih fudbalera, koji su rasuti po celom svetu. Jedan od njih je i naš kapiten futsal reprezentacije Marko Pršić, koji je skoro doputovao iz Kuvajta a koji će uručiti nagrade i pehare na kraju turnira.

Rezultati večerašnjih utakmica su: 

Centrala bar – Haler 1:1 (penali 0:2)

Bife Omladinac Vitkovo – Mesara kod Drakčeta 1:3

Auto škola Miloš 89 – Omladinci 5:1

Bugi plus – Mikijevi ratnici 1:2

Mesara kod Drakčeta – Omladinac 4:1

Sutra 17.06. su na programu sledeće utakmice:

20.15 Triokom – Metal plast Blace

20.45 Leskovica – Čiča Draža

21.15 Škart Trstenik – Bugi plus

21.45 Centrala bar- Mikijevi ratnici

22.15 Dank šped – Limkus gradnja

Zahvaljujemo se gospođi Nataši Lisinac na opsirnom tekstu i prezentovanju ovog prelepog mesta i turnira koji je upravo otpočeo!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.