Odigranih 4 od 5 utakmica 6.kola prve futsal lige Crne Gore donijelo nam je sve četiri pobjede gostiju. Rutinski posao odradili su KMF Cattaro 2019 i FC Onogošt, dok su KMF Bajo Pivljanin i KMF Brskovo uz dosta muke posle preokreta osvojili bodove na vrućim gostovanjima.

KMF Gorštak – KMF Cattaro2019 0-6 (0-2)

KMF Gorštak: Kljajić, Bulatović J., Golubović, Labović, Bulatović M., Vukićević, Marković, Živković, Darmanović, Rakić, Čogurić; KMF Cattaro2019: Husar, Spalević, Jakovljević, Babović, Pavićević, Đapić, Lazarević, Bjelanović; Strijelci: Bjelanović, Jakovljević 4, i Spalević. Žuti karton: Darmanović.

Još jedna sjajna rola Dragana Jakovljevića koji nastavlja da trpa protivnički mreže. U ovom kolu 4 puta u metu za ubjedljivih 6-0 na gostovanju u Kolašinu. Ekipa Gorštaka nije pokazala ni djelić onoga čime raspolaže. Kao da su iz nekog razloga prije utakmice položili oružje. Izgledalo je tako, a i bila je to jedna rutinska pobjeda Kotorana.

KMF Mirabile moda – FC Onogošt 0-6 (0-5)

KMF Mirabile moda: Savić, Vučinić, Đurković, Ćipranić, Radulović, Drašković, Vučković, Perović Ćosović; FC Onogošt: Ćirković, Koprivica, Karadžić Bečanović, Marković, Lukovac, Lončar, Vulanović, Krunić, Perović, Drobnjak; Strijelci: Marković 2, Drobnjak, Krunić, Karadžić i Ćipranić ag.

Očekivano ubjedljiva pobjeda Onogošta. Gosti su odigrali rutinski meč, baš onoliko koliko je potrebno za trijumf. Mogao je trener Tadić da proba u djelo da sprovede i neke akcije sa treninga. Domaćini po starom, drže se nekih 10-tak minuta i onda brodolom. Pred njima je pauza koju maraju iskoristiti kako bi pokušali da osvoje koji bod.

KMF Titograd – KMF Bajo Pivljanin 2-3 (1-0)

KMF Titograd: Despotović, Pejović, Miličić, Efović, Adžić, Obradović, Mugoša, Drašković, Bajović, Vidaković, Nikolić, Barović, Spasojević, Perošević; KMF Bajo Pivljanin: Đurković, Ćalasan De., Ristić, Šušić, Vuković M., Durutović N., Vuković K., Durutović M., Kandić, Ćalasan Da., Osmajić, Radonjić, Suknović, Maltez, Delić; Strijelci: Adžić i Spasojević za Titograd, a Vuković K., Radonjić i Ćalasan Da. za Bajo Pivljanin; Žuti karton: Spasojević, Vidaković, Delić, Radonjić, Durutović.

Samo 20-tak ljudi je imalo tu privilegiju da uživa u ovome meču. Šampion Crne Gore je dočekao neporaženu ekipu iz Plužina. Od samo početka se vidjelo da su gosti puni samopouzdanja i da neće previše respektovati šampiona. Hrabro se igralo na obadvije strane. Na prvi gol čekalo se do 9 minuta. Borislav Adžić je pogodio mrežu sa nekih 10-tak metara. Imali su gosti 3-4 zicera do poluvremena ali je Despotović spustio roletnu. Drugo poluvrijeme odmah na startu novi pogotak domaćih. Posle prekida Spasojević je dobro zatvorio drugu stativu. Iako se gosti nisu predavali nikako nisu nalazili priliku da savladaju briljntnog golmana domaćih. Na drugoj strani svoje veče imao je i golman gostiju Đurković koji je skinuo 7-8 zicera. Igrao se 29. minut kada je mladi Kosta Vuković izašao 1 na 1 sa golmanom domaćih, sjajno ga obišao i smanjio rezultat. U Sledećem napadu još jedna dobra akcija gostiju koju pogotkom završava Radonjić. Igrali su kao u transu igrači Baja Pivljanina u tim trenucima i to krunisali potpunim preokretom preko Darka Ćalasana. Ispostavilo se na kraju da je to i konačan rezultat iako su pokušali domaći na sve načine da poravnaju, Đurković je ostao nesavladan. Pravi derbi.

KMF Nikšić – KMF Brskovo 1-2 (1-1)

KMF Nikšić: Kustudić, Kovačević, Bošković, Vuković, Ćorić Nikolić, Agramović, Božović, Kostić, Mugoša, Čolaković; KMF Brskovo: Vučetić D., Baltić, Rdulović, Minić, Ćorović, Bulatović, Pandurica, Vučetić, Zindović, Milačić; Strijelci: Bošković za Nikšić, a Milačić i Radulović za Brskovo: Žuti karton: Baltić.

Još jedna izuzetno uzbudljiva utakmica. Domaća ekipa kao po pravilu iz sezone u sezonu prvi dio osvoji mali broj bodova. Tako su krenuli i sada. Početak utakmice nije nagovještavao da će se Brskovo dobro provesti u Nikšiću. Tik što su krenuli sa centra kapiten Ratko Bošković je pogodio. Igrala se 30-ta sekunda. Mnogo bolje su igrali na startu domaći, dolazili lako u šanse, ali je Dačo Vučetić baš sve branio. I kako obično bude iz mora promašenih šansi stiže kazna i izjednačenje preko Milačića. Drugo poluvrijeme ista priča, domaći napadaju Vučertić brani. Ali kako je vrijeme odmicalo postajali su Nikšićani sve umorniji. U finišu meča ješ jedna kazna i šok. Igrao se 37 minut kad su gosti preko iskusnog Radulovića došli do prednosti. Ispostaviće si da je to i konačnih 1-2.

Utakmica KMF Ulcinj-Fc Pruška na programu je u srijedu od 18.00h uz live prenos.

Slobodan je Studentski dom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.