Od kada postoji Vaš klub?

– Klub zvanično pod nazivom Stuttgarter futsal club e.V. 2020 postoji od 02.02.2020 , iako je naš klub pravni nasljednik HNK Slaven Top Ona Mepox futsal cluba Stuttgart koji je pobjednik 2.regional lige i samim tim od ove sezone pod prvi put nastupamo u 1. reginal ligi .

Kako ste došli na ideju da osnovate klub?

– Moja ljubav prema futsalu je ogromna. Kao veliki zaljubljenik u futsal počeo sam prijavljivati ekipe na mnogobrojne malonogometne turnire diljem Njemačke i regiona pod nazivom Mepox. Gdje smo zadnjih 7-8g osvojili preko 50 turnira.Sa svojih par prijatelja zaljubljenika u futsal dosli smo na ideju da napokon napravimo pravi futsal tim. Dugo smo razmišljali i jednostavno smo odlučili da krenemo sa projektom. Mi iskreno neželimo biti prosječna ekipa mi želimo nešto i napravit, zato smo dugo pravili projekat koji je sad krenuo. Iako prvenstvo tek kreće sredinom 9 mjeseca mi smo već krenuli sa trenzinzima i dogovaranju prijateljskih utakmica. U nas se sve mora znati tko šta radi i mi svi ljudi iz Uprave kluba 24 sata radimo da bi treneru i igračima osigurali sve.

Kakvi su planovi Kluba u budućnosti?

– Klub je napravio kvalitetan program, kako bi rasli iz godine u godinu, napravljen je financijski plan a i konačni cilj. Jasno da nam nije cilj samo igrati bitnu ulogu u Njemačkoj ligi već za par godine uz postepeno dizanje kluba kako financijski tako i igrački napravit iskorak u Europi. Mi smo u upravi kluba svjesni da se ništa preko noći nemože napraviti, tako da sa većinom igrača pravimo dugogodišnje ugovore. Idemo stepenicu po stepenicu.

Planirate li u budućnosti osnivanje futsal akademije?

– Naravno da planiramo, djeca su budućnost. Trebali smo krenuti početkom 6mj sa Akademijom ali smo je zbog Korone i svih ovi ograničenja pomjerili za 12 mjesec.

Ima li naših igrača sa ovih prostora u Njemačkoj i da li imate u planu eventualno angažovanje igrača sa ovih prostora?

– Naravno da ima mnogo naših igrača u skoro svakom futsal klubu, u našoj ekipi je 90% igrača sa naših prostora. Po preuzimanju kluba mi smo krenuli u potragu sa kvalitetnim igračima, i odmah smo angažirali trenera i 6 igrača i na tome nećemo stati. U razgovoru sa trenerom dovest ćemo sigurno jos 2-3 kvalitetna pojaćanja po pozicijama koji nam nedostaju. Sa mnogim igraćima smo u pregovorima i sigurno čemo se pojačati sa vrhunskim igračima. Iako je teško dovesti kvalitetno pojačanje jer su mnogi igraći skeptični prema Njemačkoj ligi.

Razlika u futsalu u Njemačkoj i ovdje?

– Futsal u Njemačkoj je zadnji godina u ekspanziji. Dosta se klubova pojačava i dosta ulažu sredstava. Ova sezona če za sve klubove biti i kvalifikacijska jer 2021/22 kreće Bundesliga sa 10 klubova. Što se tiče kvalitete futsala u Njemačkoj i Hrvatskoj odnosno regiona, tu se mnogo razlikuje u igračkom pogledu iako dosta klubova iz godine u godine raste i ulaže u trenere i igrače. Ali sto se tiče organizacijski naš klub nezaostaje nimalo za klubovima iz Hrvatske i regiona.

Što treba da bih se futsal u Njemačkoj digao na više razine?

– Njemačkoj treba jaka liga, jer jaka liga privlači sponzore , a sa jakim sponzorima dolaze i kvalitetni igrači , koji će podići rejting i kvalitetu lige, samim ti svi će klubovi napredovat.

Tko je glavni sponzor kluba?

– Glavni sponzor je firma Mepox koja vec dugih niz godina pomaže mnoge klubove u dijaspori. Ali mi imamo i dosta malih i veliki sponzora, koji su uz klub i svakom pogledu .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.