Connect with us

BIH

Stručni štab ponudio ostavku, eventualni naslednici!?

Published

on

Nakon kraha u kvalifikacijama za FIFA Futsal World Cup 2024.godine selekcija Bosne i Hercegovine možda dobije novi stručni štab nakon što je selektor Ivo Krezo sa saradnicima ponudio ostavku.

Selekcija Bosne i Hercegovine je u četiri utakmice u svojoj grupi 3 Main Round kvalifikacija doživela sva četiri poraza i kao poslednja na tabeli sa nula bodova ispustila šansu za nastavak takmičenja i trasiranje puta ka najvećoj svetskoj smotri futsala. Ređali su se redom porazi protiv Jermenije kući, potom u gostima protiv Češke. Uzvratni susreti su takođe završeni porazima. Protiv Jermenije je malo falilo da se izvuče remi. Računalo se da će u odlučujućem meču protiv Češke nakon dobre igre u Jerevanu, reprezentacija Bosne i Hercegovine odlučno napasti Čehe, međutim to se nije desilo. Umesto da nastave dalje put ka FIFA World Cupu i naprave iskorak ka još jednom istorijskom uspehu kao što je bio plasman na UEFA Futsal EURO, selekcija Bosne i Hercegovine završava učešće u kvalifikacijama.

Ne treba zaboraviti da je stručni štab koji su činili selektor Ivo Krezo sa pomoćnicima Nijazom Cunijem Mulahmetovićem, Mirkom Čamparom i Antoniom Vidovićem, odkako postoji Bosna i Hercegovina, napravio najveći uspeh sa reprezentacijom, koju je odveo prvi put na Futsal EURO!

Na redu je Nogometni Savez BiH.

HIIGHLIGHTS Bosna i Hercegovina-Češka

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.