Connect with us

BIH

Darko Milanović: Uskočio u patike Žarka Luketina

Published

on

Kad je tijekom ljeta Žarko Luketin potvrdio da će zbog privatnih obveza napustiti Futsal Pulu Stanoinvest nakon jedne sezone provedene u njenim redovima, krenula je potraga za njegovim nasljednikom. Izbor je pao na Darka Milanovića, prvog golmana reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je stigao u Pulu i uskočio u Luketinove patike, svjestan kako je njegov prethodnik visoko podignuo letvicu očekivanja.

– Luketin je dugo godina najbolji čuvar mreže u Hrvatskoj, možda i najbolji hrvatski futsal golman svih vremena te mi je dolazak ovdje sigurno predstavljao određeni pritisak. Svjestan sam da će me ljudi uspoređivati s njime i da će mi igranje za Futsal Pulu biti jedan veliki izazov, ali isto tako i dodatna motivacija da na svakoj utakmici budem što je moguće bolji, rekao je Darko Milanović. – U Puli me dočekalo točno ono što sam i očekivao, odlična atmosfera u momčadi koju čine pravi momci što dišu kao jedan i koji su me lijepo prihvatili, a na meni je sada samo da radim i pomognem klubu da ostvari željeni rezultat.

Start u novoj sredini za Milanovića nije mogao biti bolji, jer je Futsal Pula u sezonu krenula osvajanjem Superkupa, a on je bio jedan od glavnih “krivaca” koji su doveli do trijumfa u Makarskoj, gdje je potvrdio da uz igranje nogom koje su svi isticali kao njegov glavni forte, odlično odrađuje i “pravi” golmanski posao.

– Sve je došlo nekako na brzinu. Još smo se upoznavali i usto nam je mali problem predstavljala činjenica da su završnih desetak dana priprema propustili trener i četvorica igrača zbog reprezentativnih obveza, no odradili smo dvije jako dobre utakmice. U polufinalu smo nadigrali Square i zasluženo ga pobijedili, nakon čega nas je u finalu čekalo Novo vrijeme, domaćin i osvajač dvostruke krune prošle sezone. Odigrali smo jako dobru utakmicu u kojoj je do izražaja došla naša fizička sprema, ali i činjenica da smo mi svoje prilike iskoristili, a Makarani svoje nisu, istaknuo je golman Futsal Pule, koja je pet dana nakon slavlja u Superkupu krenula u prvenstvo porazom u Omišu. – S Olmissumom je pulski klub u prošlosti loše prolazio, a usto nas je ovom prilikom poremetilo neigranje dvojice bitnih igrača, ali u tome ne želimo tražiti alibi. Usprkos porazu, smatram da smo odigrali dobru utakmicu i većim njenim dijelom bili bolja momčad, ali sreća nije bila na našoj strani. Promašili smo dosta šansi i premda nismo zaslužili poraz, pomirili smo se s njim i ostavili ga iza sebe. On nije poremetio dobru atmosferu u svlačionici, jer smo svjesni da dobro izgledamo na terenu i da imamo “materijala” da ove sezone nastavimo osvajati trofeje.

preuzeto sa Glastistre.hr autor  Ivica CEROVAC

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.