Connect with us

BIH

Drama u Mostaru, Hercegovina u finalu

Published

on

Ljepotica dosadašnjeg dijela prvenstva u Bosni i Hercegovini viđena je večeras u Mostaru. Majstorica između Mostar SG-a i Hercegovine donijela je spektakl kakav su svi ljubitelji futsala očekivali.

U sumrak prvog poluvremena vidjeli smo prve pogotke, i to dva gola gostiju. Poveli su u 17. minuti nakon bravure Gašpara, a u posljednjem minutu prvog dijela pogađa Penava sa svoje polovine nakon što je Mostar pokušao sa viškom doći do izjednačenja.

Krenuli su Mostarci ultra ofanzivno u nastavku. Sa dva pogotka Aladžića vraćaju se potpuno u meč ali onda ponovo bolja igra gostiju što im se isplatilo. U 31. minuti pogađa Ivan Ivanković a samo dva minuta kasnije njegov prezimenjak Darko zabija za 2:4. Kreće domaćin ponovo sa viškom i vraća se u život. U 35. minuti strijelac je Rajčević, a minut kasnije hattrick kompletira Aladžić. Ispostavit će se to kao konačan rezultat nakon 40. minuta.

Uslijedili su produžeci a iako je bilo prilika, rezultat se nije mijenjao tako da je drugog finalistu odlučila penal lutrija. Prva serija i Momčilović brani Ćorluki, ali na drugoj strani neprecizan je Rajčević koji pogađa okvir gola. Uslijedilo je još sedam serija u kojima su šuteri bili neumoljivi, a onda serija u kojoj pogađa Hercegovina ali za Mostar ne pogađa Radin. Ponovo je saveznik Hercegovine okvir gola i nakon toga uslijedilo je veliko slavlje gostiju koji su nakon finala kupa, došli i do finala play offa.

Vrhunska utakmica i serija između ova dva tima, a ako se uzme u obzir da je ovo bio šesti okršaj timova ove sezone i peti trijumf Hercegovine, onda se mora reći da je potpuno zasluženo. U velikom finalu Hercegovina ide na megdan GFC Sarajevu i sigurno nas očekuje još jedna vrhunska serija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.