Connect with us

BIH

Futsal euforija potresa Srebrenik

Published

on

U Srebreniku se ove godine piše lijepa futsal priča, a razlog je MNK Srebrenik. Tim koji je osnovan 2023 godine, već u prvoj godini postojanja bilježi sjajne rezultate.


Tim povodom, o ambicijama kluba, te planovima za nastavak sezone za naš sajt govori predsjednik MNK Srebrenik Osman Hodžić: “Prije svega zahvaljujemo se Futsal Balkan na promociji našeg kluba. Mi smo kroz prvu polusezonu pokazali da posjedujemo kvalitet sa rosterom domaćih igrača. Igrači su dali maksimum i pozitivno odgovorili na tempo koji je nametnut od strane našeg trenera Oručevića. U prvom planu bila je stabilizacija kluba kako igrački tako i financijski, međutim kroz utakmice uvidjeli smo da možemo napraviti veliki iskorak i tako ponijeti epitet jesenjeg prvaka. Velika je to stvar za nas jer smo tek osnovani, a najveća naša pobjeda je povratak publike u našoj dvorani koja je bila ispunjena svaku domaću utakmicu. U drugi dio sezone ulazimo sa istim ambicijama s tim da smo oslabljeni odlaskom Huseina Musića koji je prvi dio sezone skrenuo pažnju na sebe. Mi cemo pokušati i dalje sa domaćim rosterom izvući maksimum. Već smo u trenažnom procesu i pripremamo se za gostovanje u Gračanici koje nas očekuje u prvom kolu drugog dijela sezone. Očekujem veoma zanimljiv tok prvenstva jer su sve ekipe veoma kvalitetne a borba za prvu poziciju bit će neizvjesna do kraja. “

Podsjetimo, nakon prvog dijela sezone u Prvoj futsal ligi BiH grupa Sjever, MNK Srebrenik je neporažen, te drži lidersku pozciju sa 17 osvojenih bodova. Mnk Banovići su drugi sa 13, dok je Lillium treći sa 12 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.