Connect with us

BIH

Ivan Ivanković u FC “Mostar SG” za povratak na vrh!

Published

on

Ivan Ivanković, 31-godišnji doskorašnji igrač MNK “Brotnjo”, sada već zvanično, postao je ponovo okosnica svog bivšeg kluba FC “Mostar SG”.

Širom regiona a i u Nemačkoj, dobro poznato futsal lice i igrač vrhunskih karakteristika. Univerzalac na terenu, asistent i strelac, Ivan Ivanković se vraća u FC “Mostar SG” kao veliko pojačanje za povratak na vrh kluba iz Mostara. Višestruki šampion države, koji je prošle sezone osvojio Futsal Kup Bosne i Hercegovine. Titulu najboljeg je ipak prepustio, u svojoj debitantskoj sezoni ekipi KMF “Radnik MD Shop” iz Bijeljine.

Pravi profesionalac na parketu, Ivan je došao u žižu futsal javnosti u Hrvatskoj svojim nastupima, kada su ga tamošnji ljubitelji futsala upoznali još iz vremena kada je nastupao za dubrovački MNK “Square” i Split. Ivanković je u svojoj bogatoj karijeri, dva navrata nastupao za “gospare”. U zimskom prelaznom roku sezone 2013/14, Ivanković je pristupio Squareu, gde je proveo pola sezone. U leto 2018.godine, Ivanković se vratio Square, no i ovoga puta ostao je u klubu pola sezone. U zimskom prelaznom roku odlučio se na povratak u HFC “Zrinjski” iz Mostara.

Ivan Ivanković rođen za uspehe, uspešan i u Nemačkoj

Potom Ivanković odlazi u redove TSV Weilimdorfa, odakle stiže iz FC “Mostar SG” na početku sezone 2020/21. Te sezone sa TSV Weilimdorf osvaja titulu prvaka regionalnog prvaka u Nemačkoj. Sa klubom obezbeđuje plasman u BundesLigu u prvu sezoni koja je započela po novom formatu. Nakon povratka iz Nemačke, Ivan Ivanković je u redove MNK “Brotnjo” stigao početkom priprema za prethodnu sezonu. Kao pravo izgrađeno futsal profesionalno lice, cele protekle sezone, dao je sve od sebe i bio jedan od nosioca igre tima iz Čitluka. Sa timom je uspeo ostvariti zacrtane zajedničke ciljeve, uključujući i opstanak u društvu najboljih u Premijer Futsal Ligi Bosne i Hercegovine.

Ivan Ivanković

‚‚Prije svega da pozdravim vaš portal i sve njegove pratitelje.
Iskoristio bih priliku da se još jednom zahvalim ekipi i upravi MNK “Brotnjo” na svemu kroz ovu prethodnu godinu i da im poželim naravno sreću u narednoj sezoni!
Prošla sezona mi je inače iskren da budem, bila jedna od lošijih ako i ne najlošija sezona u mojoj karijeri. Što se tiče kluba, Brotnja ali i samoga mene, mišljenja sam da smo mnogo podbacili i da smo mogli mnogo više ostvariti al šta je tu je. Mislim da mi je jedna ovako teška sezona trebala kao igraču i da će me još više motivirati za rad u narednoj sezoni.
Bilo je mnogo ponuda ovoga ljeta ali najkonkretnija je bila od ekipe FC “Mostar Staroga Grada” i njihovih planova za narednu sezonu.
Ove godine ambicije Staroga Grada su dupla kruna ali ono najbitnije je ipak naslov prvaka države!
Po mom mišljenju uz Stari Grad favoriti su lanjski prvak KMF “Radnik MD Shop” Bijeljina. Potom MNK “Hercegovina” koja se pojačala igračima (Gašpar i Ćorluka). Tu su uvijek neugodni MNK “Brotnjo” i MNK “Sloga-WWIN Gornji Vakuf – Uskoplje”, te s’toga mislim da će prvenstvo biti jače i mnogo neizvjesnije ove godine.”-izjavio je Ivan Ivanković, veliko pojačanje kluba iz Mostara za Futsal Balkan.

Ivan Ivanković

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.