Connect with us

BIH

Mostar SG u penal seriji oduzeo prednost domaćeg terena Radniku

Published

on

Foto: Facebook KMF "Radnik MD Shop"

U prvom meču finalne serije razigravanja za titulu prvaka Premijer Futsal Lige Bosne i Hercegovine, Sala Gimnazije u Bijeljini bila je premala da primi sve koji su želeli uživo ispratiti duel dve najbolje ekipe u zemlji. Domaći KMF “Radnik MD Shop” i gosti iz Mostara FC “Mostar SG” priredili su fenomenalnu futsal predstavu, atomski futsal, kakav se retko viđa, vredan Lige Šampiona, srećnicima koji su uspeli doći do karte.

Mostar SG

Mostarci su izgleda u pripremi utakmice u Bijeljini sve karte bacili na sto i uvežbavali da budu pandan najjačem oružju Semberaca, igri sa golmanom-igračem te ih je ta taktika i dovela do brejka u seriji. Svojim nastupom sa viškom u polju, visokim i agresivnim presingom na polovini Radnika, sprečavali su domaće da koriste kao pokretača i učesnika akcija, golmana Ružičića i ubrzavali ga u igri tako da su domaći stvarali greške. Za razliku od Mostara koji je yaigrao u kompletnom sastavu, Radnik je nastupio bez Davora Arnautovića koji nije igrao zbog kartona.

Od početka meča, nošen publikom, Radnik kreće da plete mrežu i umara odbranu gostiju te nakon trenutka dekoncentracije, tek nakon osam minuta pada i prvi pogodak na meču. Strelac Marinković na asistenciju Pavlovića.

Mirko Marinković stavlja još jedan pogodak na svoj konto kao najbolji strelac lige. Ružičić hvata živu loptu nakon šuta Jelića, iz prve baca ka Marinkoviću, pas ka nesebičnom Džombiću koji vraća loptu na drugu stranu usamljenom Marinkoviću i minut pred pauzu pogodak u praznu mrežu za 2:0. Poslednji minut prvog poluvremena, Mostar smanjuje na 2:1 preko Aladžića koji se lepo snašao na drugoj statitvi i nakon izgrađene akcije sa viškom igrača u polju pogađa gol domaćih. Desetak sekundi pred odlazak na odmor, Džombić koristi ishitrenu grešku gostiju u napadu i sa svoje polovine pogađa za novo vođstvo Radnika od dva gola i odlazak na poluvreme.

Četvrti minut nastavka i ponovo višak na strani Mostara, Jelić za Aladžića koji postiže svoj drugi gol za 3:2. Nastavljaju odličnu igru sa golmanom-igračem Mostarci i u 28.minutu Jelić anulira prednost domaćih, 3:3.

Neshvatljivu grešku pravi Ružičić u 31.minutu, kada odigrava pogrešnu loptu, direktno u noge Kahvedžiću koji odigrava Jeliću i nebranjeni udarac u gol domaćih za potpuni preokret na meču. Sličnu grešku ali na suprotnoj strani pravi Gosto koji u pokušaju da ispuca loptu sa svoje polovine, pogađa kapitena domaćih Pavića u nogu i odlazi u prazan gol za izjednačenje.

Još jedno vođstvo gostima stiže u igri “gol za gol”. Ostavljen je sam Rajčević na nekih dvanaestak metara po levoj strani, kratak zalet i “projektil” pored desne ruke Ružičića završava u golu za 4:5 u 35.minutu. Mirko Marinković, samo što se pošlo sa centra u sledećem napadu postiže sa svoje karakteristične pozicije na drugoj stativi pogodak za 5:5 što je bio i konačan rezutat regularnog dela meča. Usledili su produžeci, dva puta po pet minuta, ali ni tada nije bilo promene rezultata tako da se pristupilo izvođenju šesteraca.

Prvi je loptu uzeo Odžaklić ali šut brani Ahmadpour. Ne koristi Mostar svoju prednost i udarac Rajčevića brani Ružičić. Loptu uzima Džombić i pogađa kroz noge. Siguran je nakon njega i Gosto. Pogodio je Stefan Rakić a potom i Kahvedžić. Udarac Jovića završava pored gola Mostara. Siguran je bio iskusni Aladžić koji donosi prednost gostima. Šutirao je Ružičić i pogodio a šansu da svojoj ekipi donese pobedu imao je Jelić koji je pogodio za pobedu Mostara i vođstvo u finalnoj seriji.

Prvo poluvreme:

Drugo poluvreme:

KMF “Radnik MD Shop”-FC “Mostar SG” 8:9 5:5 (3:1)

KMF “Radnik MD Shop”: Ružičić, Pavlović, Marinković, Pavić, Džombić, Savić, Jovanović, Perković, Odžaklić, Trifković, Jović, Miljković, Rakić Nemanja., Rakić Stefan.

FC “Mostar SG”: Ahmedpour, Kahvedžić, Aladžić, Rajčević, Jelić, Mušanović, Kalajdžić, Ćupina, Gosto, Suton, Podrug, Medak.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.