Connect with us

BIH

Sarajevo zalečilo Slobodu i ostavilo je da odmara

Published

on

Sarajevo je dočekalo Slobodu u Skenderiji u okviru četvrfinala Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu.

Od početka je viđena prava takmičarska, borbena utakmica. Obzirom da je ovo bio susret dve ekipe iz Premijer Futsal Lige Bosne i Hercegovine. Lagani umor koji je Slobodu sačekao, nakon utakmice sa “Jarčevima”. Potom bolest i povrede igrača, učinili su na to da nisu uspeli do kraja ispratiti jak ritam koji su im nametnuli igrači Sarajeva.

Sa druge strane ekipa Sarajeva je odigrala jednu taktički dobru utakmicu. Napadački jaku, što je pokazalo da se nekoliko igrača upisalo u strelce.

Slobodu savladalo GFC Sarajevo u 1/4 Kup-a

Iako je utakmica bila jaka i čvrsta mora se napomenuti da je protekla u pravom sportskom duhu i prijateljskom tonu od strane oba kluba.

GFC Sarajevo i FC Sloboda Kompred su još jednom pokazali da se radi o dva prava prijateljska kluba. Još jednom su pokazali da su njihovi odnosi sjajni i da mogu poslužiti za primer u okvirima BiH sporta.

Takođe vredi napomenuti, da je trener domaćih Ajanović u ovoj utakmici pružio priliku za igru dvojici juniora koji su debitovali u seniorskoj konkurenciji. Reč je o Harunu Honiću i Adijanu Omeragiću.

Slobodu dočekali pred…

Ekipa Slobode odlazi na dužu pauzu zbog reprezentativnog okupljanja dok ekipu Sarajeva u subotu očekuje zaostali meč 14.kola protiv Konjica.

Strelci:

“Sarajevo”-: Brkanić x2, Duvnjak, Mršo, Hršumović, Čovrk.

“Sloboda Kompred”:-Smajlović x2

GFC “Sarajevo”-FC “Sloboda Kompred” 6:2

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.