Connect with us

BIH

Treći Brazilac u Mostaru, a to je Thiago Santana Gomes!

Published

on

Aktuelni osvajač Futsal Kupa Bosne i Hercegovine i vicešampion Premijer Futsal Lige objavio je i zvanično ono šro se po futsal kuloarima šuškalo. Thiago Santana Gomes iz Brazila je i zvanično novi igrač ekipe iz Mostara.

Petostruki prvak države i četvorostruki osvajač Futsal Kup-a Bosne i Hercegovine, u godini jubileja u kojoj je proslavio 20 godina postojanja, želi da se vrati na tron elitnog ranga takmičenja i odbrani trofej u Kup-u.

Da bi se to uspelo krenulo se u renoviranje igračkog kadra, ali najpre je na klupu seo novi šef struke Alexandro De Souza. Potom pristiže kapiten KMF “Loznica-Grad 2018” Daniel de Souza, zatim golman iz Stuttgartera Luka Bevanda i naposletku, barem za sada, Thiago Cabeça Santana Gomes rođen u São Paulo, kao pojačanje još jedan igrač iz Brazila.

Thiago Santana Gomes

Desnonogi 34-godišnji pivot stiže u Mostar iz brazilskog São José Futsal. Uglavnom je nastupao u klubovima iz matične zemlje dok je zapažene role imao u Liga Nacional de Fútbol Sala u Španiji u sezonama 2017/18 nastupajući za Rios Renovables Zaragoza i 2018/19 za FS Valdepenas. Nastupao je i u dva navrata u Caspiy Futsal Club iz Kazahstana sezone 2021/22 i 2023. godine.

za Futsal Balkan, akvizicija iz Brazila je poručio:

“Svi u klubu su me jako dobro primili. U Mostaru sam skoro nedelju dana i pokušavam da se što pre prilagodim kako bih bio spreman za utakmice koje počinjemo u januaru. Moji ciljevi sa klubom su da budemo najbolji na oba fronta i da ispunimo očekivanja čelnih ljudi kluba. Ostvariti ovaj cilj je najvažnija stvar u ovom trenutku, tako da se za to pripremamo.”-zaključio je Thiago Santana Gomes.

Thiago Santana Gomes će predstavljati, obzirom na iskustvo i umeće, veliko pojačanje za tim Alexandro De Souze a obzirom da su tu i dva “zemljaka”, Gomes neće imati problema sa prilagođavanjem te da će ispuniti sva očekivanja Uprave FC “Mostar SG Staklorad” u zacrtanim ciljevima u ponavljamo godini velikog jubileja!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.