Connect with us

BIH

Trifković brani tron i krči put za najviše ciljeve Radnik MD Shop!

Published

on

KMF “Radnik MD Shop” Bijeljina na otvaranju svoje druge sezone u Premier Ligi Bosne i Hercegovine gostuje ekipi KMF “Neimar” iz Zenice. Uoči starta premierligaške sezone 2023/24 Perica Trifković, šef struke Semberaca dao nam je kratak komentar o prethodnoj izuzetno uspešnoj sezoni:

“Nakon debitantske sezone i osvajanja titule zahvaljujući upravi našeg kluba, uspjeli smo sačuvati okosnicu ekipe (otišao samo Vladimir Džombić), te su od pojačanja došli Denis Isanović, braća Emir i Semir Hodžić i golman Sead Bećirović, čime smo uspjeli dodatno pojačati ekipu i proširiti roster igrača. Pripreme su trajale pet sedmica, protekle u najboljem redu i što je najvažnije bez povreda, tako da spremni dočekujemo novu sezonu, kao i takmičenje u glavnoj rundi UEFA Futsal Lige Šampiona. Što se tiče kvalifikacionog turnira u Tirani, pobjedili smo dvije utakmice, za naš klub, grad i državu istorijske, i kao prvi u grupi plasirali se u naredni krug.

Što se tiče ambicija u narednoj sezoni, one svakako ostaju najviše, finale play off-a, ponovo osvajanje Kupa Republike Srpske a uradićemo sve da prođemo kao prvi u grupi na kvalifikacionom turniru u Plzenu. Očekuju nas tri dobre ekipe, prvaci Češke, Danske i Letonije i sam broj reprezentativaca u njihovim redovima dovoljno govori o kakvim se ozbiljnim ekipama radi.

Perica Trifković

Po mom mišljenju ovogodišnja Premijer Liga će bit još kvalitetnija nego prošle sezone, žao mi je što neće više nastupati Salines, ali su tu još više pojačani nego prošle sezone Mostar i MNK Hercegovina koja je zadržala okosnicu ekipe i još se pojačala sa dva kvalitetna igrača, tako da očekujem da ćemo se sa ove dvije ekipe ponovo boriti za najviši plasman.
Sportski pozdrav”! – poručio je za Futsal Balkan gospodin Trifković

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.