Connect with us

Hrvatska

1. HMNL: Derbi kola u Puli!

Published

on

U derbiju 10. kola Stanoinvest Futsal Pula dočekuje Olmissum. U prvom susretu odigranom na jesen Olmissum je slavio u Omišu rezultatom 3:1. Futsal Pula se trenutno nalazi na šestom mjestu prvenstvene ljestvice s osvojenih 13 bodova, dok s druge strane Olmissum se nalazi na drugom mjestu s osvojenih 16 bodova. Momčad Nijaza Mulahmetovića je u prvom dijelu sezone oscilirala, ostaje dojam da je igranje u UEFA Futsal Ligi prvaka uzelo danak. Futsal Pula je ostavila jako dobar dojam u najelitnijem klupskom natjecanju. Puljani u drugi dio sezone ulaze bez Thomasa Baisela, Ivana Šulentića i Danisa Hrgote, dok je u klub stigao reprezentativac Srbije, Denis Ramić. Futsal Pula je klub koji ima najviše moguće ambicije. U svlačionici zeleno žutih su reprezentativci Hrvatske (Mataja, Vukmir), BiH (Milanović), Slovenije (Osredkar) i već spomenuti reprezentativac Srbije, Denis Ramić.

Olmissum u Pulu ide prepun samopouzdanja, Omišani su u utorak odigrali zaostalu utakmicu 9. kola i rutinski slavili na gostovanju kod Universitasa. Danas se očekuje da u redovima zeleno plavih debitiraju Rodriguinho i Bissoni. Brazilski dvojac bi trebao značajno pojačati redove Olmissuma. Olmissum je odrađenim prijelaznim rokom poslao jasnu poruku svim konkurentima kako želi vratiti naslov prvaka Hrvatske na “Ribnjak”. Trener Duje Maretić zna kako se osvajaju naslovi prvaka i nema sumnje kako će izvući maksimum iz momčadi. Velika je koncentracija kvalitete u momčadi Duje Maretića, vrijedi izdvojiti poker reprezentativaca Hrvatske (Sekulić, Jurlina, Kuraja, Kustura) i najboljeg strijelca, Mouru. Olmissum bi u slučaju pobjede došao na samo dva boda do prvog mjesta na prvenstvenoj ljestvici kojeg čuva Novo Vrijeme, u sljedećem kolu Omišani dočekuju upravo Makarane. U Omišu je već počela prodaja ulaznica za utakmicu i nema sumnje da bi u slučaju današnje pobjede u gradu na ušću rijeke Cetine zavladala prava futsal euforija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.