Connect with us

Hrvatska

Bomba s Kvarnera, Duje Maretić novi je trener Rijeke!

Published

on

Duje Maretić (31) novi je trener HMNK Rijeka, vijest je objavio Riječki klub na svojim službenim stranicama.

Duje Maretić će s klupe predvoditi ambicioznog drugoligaša iz Rijeke. Splićanin je u veljači tekuće godine napustio Olmissum s kojim je ispisao povijest kluba osvojivši, između ostalog, dva naslova prvaka Hrvatske. Nekoliko mjeseci poslije odlučio se za odlazak u Rijeku. Maretić je trenersku karijeru započeo u FC Split, najprije kao pomoćnik Španjolca Victora Acoste u prvoj momčadi Splita, te kao trener u mlađim uzrasnim kategorijama. S kadetima i juniorima Splita Maretić je osvajao naslov prvaka Hrvatske, te je u ljeto 2018. godine prešao u Olmissum s kojima je suvereno osvojio 2.HMNL – jug i izborio plasman u prvoligaško društvo. U premijernoj prvoligaškoj sezoni Maretić je s momčadi s “Ribnjaka” ispisao povijest osvojivši naslov prvaka, dok su u Kupu Hrvatske poraženi u finalu od Uspinjače Gimke. Godinu dana kasnije Olmissum je osvojio sve što se osvojiti može. Olmissum je kompletirao “tripletu” osvojivši Superkup, Kup i prvenstvo Hrvatske. Omišani su pod vodstvom Maretića u dva navrata sjajno igrali u Ligi prvaka i na najbolji mogući način prezentirali hrvatski futsal. Maretić je bio dio stručnog stožera A reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj 2022. godine, dok ulogu izbornika U19 izbornika obnaša od prosinca 2020. godine.

Duje Maretić

Maretić važi za iznimnog profesionalca, Rijeka je dovođenjem Maretića istaknula kandidaturu za osvajanje naslova prvaka u 1.HMNL i ulaska u najviši rang. Riječka priča neodoljivo podsjeća na Omišku pa nam ostaje za vidjeti može li Maretić ponovno ispisati klupsku povijest, ovaj put kluba s Kvarnera. Duji Maretiću želimo puno sreće i uspjeha u HMNK Rijeka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.