Connect with us

Hrvatska

Osvrt na kup – “Pogled ispod brkova”

Published

on

POGLED ISPOD BRKOVA – FINAL EIGHT! Prije samog turnira svjetla pozornice bila su usmjerena prije svega na Futsal Dinamo, na Tihomira Novaka, pa tek onda pomalo na sve ostale. Futsal Dinamo je odradio organizaciju do sada najzahtjevnijeg turnira za ocjenu 5. Treba skinuti kapu svima. Počevši od predsjednika i članova uprave, pa ekipe za marketing, do onih najmlađih volontera.

Dan za danom za šarenim ekranom…

Četvrtak-petak-subota-nedjelja-ponedjeljak, futsal fanatici su imali futsal na meniju i za doručak, ručak i večeru. Hotel “Aristos” u Buzinu bio je domaćin, baza za 6 klubova. Smještaj, hrana, zaposlenici na usluzi 24 sata, pa predavanje g-đe Anje Blažine poreznog savjetnika, pa Dinamov seminar za digital marketing za ovaj turnir i na kraju plenum mladeži pred početak najintrigantnijeg futsal projekta pod ravnanjem HNS-a i direktora svih natjecanja g-dina Nevena Šprajcera.

Naravno, cijeli dan (subota) odvijao se seminar trenera uz sudjelovanje 92 trenera (posljednji takav održan je prije covida, u prosincu 2019.godine, u Karlovcu uz prisustvo 50-ak trenera). Zaista, naporan dan, ali……za svaku pohvalu.

Nisam zaboravio na turnir. Novi sustav, bez koeficijenata uspješnosti, već što ti kuglice i ždrijeb podare doveli su na F8, na završni turnir, 5 prvoligaša i 3 drugoligaša. Prva utakmica i show!! Torcida nakon vodstva od 4:1 na poluvremenu, prima 3 gola do kraja i u raspucavanju sa 6 metara gubi 3:0 i ide doma.

Futsal Pula u čvrstoj prvoligaškoj utakmici pobjeđuje Crnicu sa 3:0 i ide u polufinale. Novo Vrijeme lagano pobjeđuje Bjelovar i ide u polufinale, a onda spektakl. Futsal Dinamo već u 15 sekundi meča pada u zaostatak za “Funcutima”, a onda u 10. minuti gosti još i podebljavaju tu prednost. Na tribinama i na parketu šok i nevjerica.

Dinamo ipak uz silan pritisak kako na parketu tako i uz silnu podršku sa tribina stiže do ruleta šesteraca, gdje momci iz Krešimirova grada po treći put ove sezone prolaze dalje kroz rulet penala.

Subota je. Pauza, nema igranja, održavaju se seminari, predavanja, kod domaćina svakako šok. Jedna ruka već je bila na trofeju, a sada treba izgurati organizaciju turnira do kraja, maksimalno korektno, fer i sportski… Ali bez onog nečeg posebnog, jer je tvoj klub ispao tako rano. Rekoh im za utjehu, ako nisu znali, da od 2013.godine i prvog F8 turnira u Kninu, nikada nijedan domaćin nije osvojio trofej pobjednika kupa.

Polufinala bez…

Polufinala su donijela sraz lanjskih finalista prvenstva protiv drugoligaša iz Šibenika i sa Murtera. Pula je vodila, pa gubila ali na kraju ipak sigurnom igrom u drugom poluvremenu izborila finale. Drugo polufinale, Novo vrijeme je vodilo, u dva navrata, ali nije uspjelo prelomiti utakmicu, a momci u narančastom su po četvrti put izborili rulet kaznenih udaraca i zasluženo izborili finale. Povijesno finale za svoj klub.

Duje Bajrušović i Igor Osredkar, legendarni igrači Novog vremena, nikada nisu igrali finale kupa u dresu Novog vremena, a sada su izborili finale, u kojem su glavni protagonisti. Čudni su putevi…… Zaželio sam sreću jednom i drugom u finalu, naravno, kup je, pobjednik može biti samo jedan. Sutradan je ipak Igor Osredkar podigao i drugi trofej sezone. Nakon Superkupa i Kup ide u trofejne vitrine Futsal Pule. Čestitke, kako Puležanima tako i momcima koje predvodi Frane Vuković i Teo Strunje. Impresivan Kup !!! Poseban, još jedan duboki naklon Futsal Dinamu i HNS-u, koji su organizirali do sada ponajbolji F8, i postavili letvicu toliko visoko da će je idući domaćin teško moći nadmašiti.

fotografija i text preuzeti sa facebook stranice: MNK Novo Vrijeme

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.