Connect with us

Hrvatska

Ivana Matić za Futsal Balkan

Published

on

Danas smo razgovarali s jednom damom u svijetu futsala. Riječ je o Ivani Matić koja je trenutno član MNK Hajduk iz Splita i koja iza sebe ima iskustvo organizacije najelitnijeg klupskog natjecanja, Lige prvaka. Što nam je sve mlada i perspektivna Splićanka rekla saznajte u nastavku.

Ivana, za početak ću te zamoliti da se predstaviš čitateljima portala Futsal Balkan.

Lijep pozdrav svim čitateljima portala Futsal Balkan. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobila priliku progovoriti kao cura o futsalu jer ne događa se to baš često. Imam 25 godina, trenutno sam team manager MNK Hajduk. U prošlosti sam vodila društvene mreže jednog futsal portala u Hrvatskoj, bila dio nogometnog kluba iz Splita koji radi sa djecom, sudjelovala u organizaciji futsal Superkupa i Lige prvaka dok u slobodno vrijeme učim grafički dizajn i ima još jedna novost, ali to ćete saznati u nastavku.”

Kako to da se jedna cura našla u svijetu futsala?

“Ahh ta priča je počela spontano…još tamo 2017. godine bila sam u Zagrebu na jednom kongresu i baš u tom hotelu gdje se održavao kongres bili su smješteni igrači tadašnjeg FC Split Tommy. Kako to biva kad se Splićani sretnu van Splita, počela je priča i pozvali su nas da ih dođemo pogledat kad budu igrali u Splitu. Tako je sve počelo, ali moram priznati nije bio tako intenzivno odmah kao što je zadnje tri godine. Živim futsal i kao curi u tome zna biti dosta teško jer je dosta predrasuda, ali navikla sam se nositi sa tim jer imam svoj cilj. Sviđa mi se što je futsal kao sport jako dinamičan i sve se nekako brzo odvija na parketu.”

Trenutno si članica MNK Hajduk iz Splita. Kako je došlo do tvoga angažmana i koju ulogu obnašaš u klubu?

“Preko Likedlna je bio ostvaren prvi kontakt, ostalo je bila samo formalnost. Prepoznala sam ozbiljnost projekta i mislim da ljudi koji vode ovaj klub imaju veliki potencijal, a ja imam visoke ciljeve tako da je to bio savršen spoj. Obnašam funkciju team managera uz vođenje društvenih mreža.”

Hajduku ove sezone ide odlično u 2. HMNL – jug gdje zauzima prvo mjesto nakon prvog dijela sezone. Kakva su očekivanja uoči nastavka natjecanja?

“Očekivanja su sada najviša, promjenili smo retoriku, želimo zadržat motivaciju u ekipi i ne samo osvojiti ligu, nego je osvojiti bez poraza. Kvalitetno se radi, imamo visoke ambicije i jako kvalitetan igrački kadar. Svi u klubu radimo na tome da imamo dobru podlogu za iduću sezonu i ako se kockice poslože to bi nam bila dobra uvertira za sve što slijedi. U naredne tri utakmice mnogo se toga razrješava, slijedeći vikend nas čeka gostovanje u Kninu, ali idemo optimistično i prihvaćamo status favorita.”

Hajduk

Imala si priliku biti dio organizacije domaćinstva najjačeg klupskog natjecanja, Lige prvaka, kako gledaš na to iskustvo i koliko je zahtjevno organizirati jedan takav “event”?

“Da, to je baš jedan poseban osjećaj i odgovornost, ali zasigurno nešto što se pamti cijeli život. Bila je to moja prva futsal Liga prvaka, ali nadam se ne i zadnja (hahaha), tih pet dana mogu reći da mi je među najboljima koje sam ikad doživjela. Svi znamo kakva je ekipa Sporting i koja je to razina futsala pa doživjeti to sve uživo nemamo baš često priliku. U pitanju su prije svega profesionalci od kojih sam puno naučila s obzirom da sam jedina imala pristup njihovim treninzima, ali i van terena je riječ o jako dobroj i opuštenoj ekipi s kojom sam ostvarila kontakt i dan danas se čujemo. Ostala sam u kontaktu i sa ljudima iz kazahstanskog Ayata i to je ono nešto što nosi čar sporta, upozna se puno ljudi, ostvari se komunikacija, ponekad i prijateljstvo koji je nekad bitnije od samog rezultata.”

Najdraži klub i najbolji igrač?

“Sporting i Ricardinho (od mlađih Zicky Te).”

Za kraj, poznata si kao netko tko obraća pozornost na svaki detalj pa stoga ne čudi i tvoj nadimak “analitičar”. Možemo li te jednog dana očekivati u ulozi analitičarke?

“Nekako sam osoba koja puno razmišlja i voli analizirati stvari, pazim na svaki detalj jer smatram da je to jako bitno u grafičkom dizajnu i svemu što radim jer kad se nešto radi želim da se to i odradi kako treba. S obzirom da volim brojke i futsal, osim svega navedenog čime se bavim, polako se ubacujem u taj svijet gdje se to sve skupa spaja i trenutno radim na edukaciji utjecaja analitike u sportu tako da, tko zna, možda me jednog dana možete očekivati i u toj ulozi.”

Zahvaljujemo se Ivani na izdvojenom vremenu za Futsal Balkan i želimo joj puno sreće i uspjeha u budućnosti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.