Connect with us

Hrvatska

Vedran Frelih za Futsal Balkan: “HMNK Rijeka ima najviše moguće ambicije.”

Published

on

Rijeka

HMNK Rijeka je završila sezonu u 2. HMNL – Zapad na trećem mjestu. Danas smo razgovarali s predsjednikom ambicioznog kluba s Kvarnera, gospodinom Vedranom Frelihom. U nastavku pročitajte razgovor s g. Frelihom.

Gospodine Frelih, za početak ćemo Vas zamoliti da se predstavite čitateljima našeg portala. Odakle Vaša ljubav prema futsalu?

Moje ime je Vedran Frelih, suosnivač sam i predsjednik HMNK Rijeka. Imam 36 godina, bavim se raznim poslovima. Svojim najvećim uspjehom smatram osnivanje obitelji sa svojom ženom Ivanom koja mi je najveća potpora i bez čije podrške ovo sve oko HMNK Rijeka ne bi bilo moguće. Otac sam petogodišnjeg dječaka Darija koji čeka bracu ili seku, saznati ćemo ubrzo. Ljubav prema futsalu dogodila se igrajući razno razne lige i turnire sa svojom ekipom MNE Dynamic iz koje se i rodilo sve ovo skupa.

HMNK Rijeka je u nedjelju uvjerljivom pobjedom okončala sezonu u 2. HMNL – Zapad. Vaš komentar na sezonu koja je iza HMNK Rijeka?

“Kad se podvuče crta na cijelu sezonu možemo biti zaista zadovoljni. Do kraja smo se borili za naslov prvaka u konkurenciji mnogo iskusnijih klubova, Uspinjače i Gorice. Postoji određena doza žali zbog toga što osjećam da smo mogli više, pad koncentracije protiv Bjelovara gdje smo prosuli prednost 3:0 na domaćem terenu i izgubili dva važna boda, jako loša predstava kod Gorice gdje smo se raspali i izgubili prevelikom razlikom, do poraza od Uspinjače, zasluženog, ali previsokog u odnosu na prikazano na terenu. Na kraju, ipak mislim da je konačni poredak realan u ovom trenutku i da je svatko tamo gdje po kvaliteti i pripada.”

Sljedeće sezone nas očekuje jedinstvena 2. HMNL, a dio nje će biti i HMNK Rijeka. Vaše mišljenje o značajnoj promjeni sustava natjecanja?

“Očekuje nas jedna zahtjevna liga koja je idealan put za razvoj našeg kluba, liga u kojoj će svaka utakmica biti na razini ovih koje smo igrali ove sezone sa Goricom i Uspinjačom. Izvrstan potez HNS-a je osnivanje ovog natjecanja, ali pod uvjetom da se dobro razradi natjecanje u nižim rangovima!”

Sezona je tek iza Vas, ali sigurni smo da već gledate prema budućnosti i novoj sezoni. Koji su planovi i ambicije HMNK Rijeka u sljedećoj sezoni?

“Ambicije su uvijek najviše! Slagati ćemo ekipu i razmišljati samo o prvom mjestu. Sigurno će biti puno promjena u igračkom kadru!”

Mišljenja smo, bez pristranosti, da Grad Rijeka zaslužuje futsal prvoligaša i da bi to bila sjajna stvar za hrvatski futsal. Da li je to krajnji cilj kluba?

“Slažem se da Grad Rijeka mora imati predstavnika u najvišem rangu futsala, siguran sam da će ga ubrzo i dobiti! To svakako nije krajnji cilj kluba kao niti nas osnivača/uprave. Krajnjeg cilja nema jer kraj niti ne želimo zamišljati, pogotovo jer smo tek na početku našeg puta, liga prvaka je san kojeg sam siguran da ćemo brzo dosanjati!”

Vratimo se na početke, HMNK Rijeka je mlad klub koji je u kratko vremensko razdoblje postao respektabilan. Možete li nam reći kako je nastala priča koja je postala pravo osvježenje na futsal sceni u Hrvatskoj?

“Vjerovali ili ne priča je nastala na Dugom otoku tijekom godišnjeg odmora naše ekipe MNE Dynamic gdje se tokom jedne “vesele” večeri meni po glavi počela motati ideja osnivanja HMNK Rijeke. Uvjet da pokrenemo priču je bio da mi Dalibor Radusin, popularni “Malac” kaže da idemo zajedno u cjelokupnu priču. Da je “Malac” tada rekao NE danas sigurno ne bi bilo kluba. Marin Frelih, Romano Pejnović i Bernard Marić su ostatak naše ekipe koja je osnovala klub.”

Da ste pravo osvježenje na futsal sceni najbolje govore posjete na domaćim utakmicama. Atmosfera koja vlada za vrijeme utakmica u dvorani „Dinko Lukarić“ je nešto čime se rijetko tko može pohvaliti. Koliko Vam znači podrška navijača i građana Rijeke?

“To je nešto stvarno neopisivo i meni pomalo nestvarno da smo u tako kratkom periodu uspjeli okupiti toliko ljudi oko kluba. Atmosferu koju imamo mi na našim domaćim utakmicama realno nema niti jedan drugi klub u Gradu Rijeci, tu mislim na sve sportove i klubove, osim naravno HNK Rijeke koja je van konkurencije. Uvjeren sam da ovo nije niti blizu našeg vrhunca i da ćemo ubrzo puniti veće riječke dvorane!”

Teško je ne primjetit sličnosti s nogometnim klubom HNK Rijeka. Ime, grb, dresovi itd. asociraju na Riječkog nogometnog giganta. Poznato je da međusobno surađujete, možete li nam reći u kojem obliku je suradnja između dva kluba?

“Ja sam od početka imao ideju povezati vizualno HNK Rijeku i nas, tako da iskoristim taj brend koji je HNK Rijeka i dobijem veliki poguranac za naš futsal klub. Imao sam sreću da sam naišao na super ljude, prvenstveno na Luku Ivančića koji više nažalost nije u Rijeci. Tu su i Nikica, David, Marko i drugi. Luka je sudjelovao u izradi našeg grba. Zbog njega smo HMNK, a ne MNK na što sam izrazito ponosan! HNK Rijeka nam ne pomaže financijski, ali nam je nesebično pomogla na puno drugih načina, kao npr. to da svu opremu i dresove dobivamo po njihovoj nabavnoj cijeni koja je zaista dobra, isto tako kad god želimo podjele naše objave na svojim društvenim mrežama. Nisam ih nikada tražio financijsku pomoć, vjerujem da niti neću, ako oni sami osjete da zavrjeđujemo onda će nam možda i prići sa nekakvom ponudom. Vjerujem da će se u skoroj budućnosti nogometni klubovi spojiti sa futsal klubovima, imamo puno takvih slučajeva u Europi i Svijetu!”

Da razmišljate dugoročno najbolji je primjer omladinski pogon HMNK Rijeka. Juniori su pravi hit u juniorskoj 1. HMNL i nakon odigrana četiri kola se nalaze na prvom mjestu prvenstvene ljestvice. Kako komentirate sjajne nastupe juniorske momčadi?

“Prije svega želim pohvaliti ovaj projekt HNS-a! Ne znam tko je stvarni začetnik ove ideje i tko je taj koji je ovo izgurao, ali ovo je dar sa neba za hrvatski futsal! Svaka čast! Juniori su naš ponos! Ja Vam u par rečenica ne mogu kvalitetno opisati te dečke i kemiju koja vlada u toj ekipi. Imamo zaista veliku igračku kvalitetu u ovoj generaciji, svi se izuzev jednog igrača bave isključivo futsalom, ne kombiniraju to s nogometom, ali ta igračka kvaliteta nije razlog zašto sam siguran da mi ove sezone osvajamo naslov prvaka u juniorskoj konkurenciji. Razlog zašto sam uvjeren da ćemo biti prvaci je taj što ta ekipa diše kao jedno, što nema klanova, što su treneri “Tiho” (Tihomir Stanković) i “Šegi” (Ivan Šegota) napravili takvu atmosferu da je to van svake pameti. Svjestan sam da u jednoj ovako jakoj i izjednačenoj ligi kao što je ova juniorska 1. HMNL mora doći do poraza, možda će on doći već i ovo kolo kada nam dolazi jaka Aurelia, ali isto sam tako svjestan da će nakon toga ovi lavovi još jače zagristi i da će “pomesti” sve do kraja! Momci su to već dokazali u jakoj regiji zapad gdje su nakon poraza u ranoj fazi natjecanja od Dinama i Uspinjače bili pod ogromnim pritiskom i nisu više imali pravo na kiks, od tada do danas ti dečki ne znaju za poraz. Plan je dogodine imati momčad Rijeka-2, da se zadrži ova generacija i da im se omogući sezona, dvije igranja u seniorskoj konkurenciji, nadamo se da će dosta njih stasati u u prave igrače jer ambicije kluba i seniorske momčadi, nažalost, ne dozvoljavaju da igramo s tolikim brojem i dalje neiskusnih igrača u jednoj tako zahtjevnoj ligi.”

Pored juniorske, HMNK Rijeka ima i kadetsku momčad. Imate li u planu pokretanje futsal akademije s obzirom da je očito da talentirane djece u Rijeci ne manjka?

“Kadetsku momčad smo oformili ove sezone i bilo je jako turbulentno. Kroz momčad je prošlo više od 20 igrača, od kojih se tek njih 10-ak pokazalo dobrim izborom. Sigurni smo da djeca prate rezultate juniora i da ćemo već sljedeće sezone imati navalu kvalitetne djece na naše otvorene treninge gdje ćemo napraviti malu selekciju i odabrati one najbolje s kojima idemo u nove pohode. Futsal akademija je u planu za dvije do tri sezone, preduvjet je prostor za treniranje kojeg trenutno nemamo i muku mučimo za tri selekcije koje trenutno imamo. Treniramo na Matuljima do jako kasnih sati. Plan je izgradnja vlastitog sportskog centra, ali to će biti priča za sebe kada za to dođe vrijeme.”

Zahvaljujemo se HMNK Rijeka na povjerenju. Posebno hvala gospodinu Vedranu Frelihu na izdvojenom vremenu za naš portal, pristupačnosti kao i profesionalnom odnosu od prvoga dana međusobne suradnje.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hrvatska

Ivana Matić za Futsal Balkan

Published

on

Danas smo razgovarali s jednom damom u svijetu futsala. Riječ je o Ivani Matić koja je trenutno član MNK Hajduk iz Splita i koja iza sebe ima iskustvo organizacije najelitnijeg klupskog natjecanja, Lige prvaka. Što nam je sve mlada i perspektivna Splićanka rekla saznajte u nastavku.

Ivana, za početak ću te zamoliti da se predstaviš čitateljima portala Futsal Balkan.

Lijep pozdrav svim čitateljima portala Futsal Balkan. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobila priliku progovoriti kao cura o futsalu jer ne događa se to baš često. Imam 25 godina, trenutno sam team manager MNK Hajduk. U prošlosti sam vodila društvene mreže jednog futsal portala u Hrvatskoj, bila dio nogometnog kluba iz Splita koji radi sa djecom, sudjelovala u organizaciji futsal Superkupa i Lige prvaka dok u slobodno vrijeme učim grafički dizajn i ima još jedna novost, ali to ćete saznati u nastavku.”

Kako to da se jedna cura našla u svijetu futsala?

“Ahh ta priča je počela spontano…još tamo 2017. godine bila sam u Zagrebu na jednom kongresu i baš u tom hotelu gdje se održavao kongres bili su smješteni igrači tadašnjeg FC Split Tommy. Kako to biva kad se Splićani sretnu van Splita, počela je priča i pozvali su nas da ih dođemo pogledat kad budu igrali u Splitu. Tako je sve počelo, ali moram priznati nije bio tako intenzivno odmah kao što je zadnje tri godine. Živim futsal i kao curi u tome zna biti dosta teško jer je dosta predrasuda, ali navikla sam se nositi sa tim jer imam svoj cilj. Sviđa mi se što je futsal kao sport jako dinamičan i sve se nekako brzo odvija na parketu.”

Trenutno si članica MNK Hajduk iz Splita. Kako je došlo do tvoga angažmana i koju ulogu obnašaš u klubu?

“Preko Likedlna je bio ostvaren prvi kontakt, ostalo je bila samo formalnost. Prepoznala sam ozbiljnost projekta i mislim da ljudi koji vode ovaj klub imaju veliki potencijal, a ja imam visoke ciljeve tako da je to bio savršen spoj. Obnašam funkciju team managera uz vođenje društvenih mreža.”

Hajduku ove sezone ide odlično u 2. HMNL – jug gdje zauzima prvo mjesto nakon prvog dijela sezone. Kakva su očekivanja uoči nastavka natjecanja?

“Očekivanja su sada najviša, promjenili smo retoriku, želimo zadržat motivaciju u ekipi i ne samo osvojiti ligu, nego je osvojiti bez poraza. Kvalitetno se radi, imamo visoke ambicije i jako kvalitetan igrački kadar. Svi u klubu radimo na tome da imamo dobru podlogu za iduću sezonu i ako se kockice poslože to bi nam bila dobra uvertira za sve što slijedi. U naredne tri utakmice mnogo se toga razrješava, slijedeći vikend nas čeka gostovanje u Kninu, ali idemo optimistično i prihvaćamo status favorita.”

Hajduk

Imala si priliku biti dio organizacije domaćinstva najjačeg klupskog natjecanja, Lige prvaka, kako gledaš na to iskustvo i koliko je zahtjevno organizirati jedan takav “event”?

“Da, to je baš jedan poseban osjećaj i odgovornost, ali zasigurno nešto što se pamti cijeli život. Bila je to moja prva futsal Liga prvaka, ali nadam se ne i zadnja (hahaha), tih pet dana mogu reći da mi je među najboljima koje sam ikad doživjela. Svi znamo kakva je ekipa Sporting i koja je to razina futsala pa doživjeti to sve uživo nemamo baš često priliku. U pitanju su prije svega profesionalci od kojih sam puno naučila s obzirom da sam jedina imala pristup njihovim treninzima, ali i van terena je riječ o jako dobroj i opuštenoj ekipi s kojom sam ostvarila kontakt i dan danas se čujemo. Ostala sam u kontaktu i sa ljudima iz kazahstanskog Ayata i to je ono nešto što nosi čar sporta, upozna se puno ljudi, ostvari se komunikacija, ponekad i prijateljstvo koji je nekad bitnije od samog rezultata.”

Najdraži klub i najbolji igrač?

“Sporting i Ricardinho (od mlađih Zicky Te).”

Za kraj, poznata si kao netko tko obraća pozornost na svaki detalj pa stoga ne čudi i tvoj nadimak “analitičar”. Možemo li te jednog dana očekivati u ulozi analitičarke?

“Nekako sam osoba koja puno razmišlja i voli analizirati stvari, pazim na svaki detalj jer smatram da je to jako bitno u grafičkom dizajnu i svemu što radim jer kad se nešto radi želim da se to i odradi kako treba. S obzirom da volim brojke i futsal, osim svega navedenog čime se bavim, polako se ubacujem u taj svijet gdje se to sve skupa spaja i trenutno radim na edukaciji utjecaja analitike u sportu tako da, tko zna, možda me jednog dana možete očekivati i u toj ulozi.”

Zahvaljujemo se Ivani na izdvojenom vremenu za Futsal Balkan i želimo joj puno sreće i uspjeha u budućnosti.

Continue Reading

Hrvatska

Kristian Cianci uoči gostovanja na Murteru…

Published

on

HMNK Rijeka danas u okviru 3. kola 1.HMNL gostuje na Murteru gdje ih očekuje susret protiv Jezera. Nakon uvodna dva kola Rijeka se nalazi na prvom mjestu prvenstvene ljestvice s dvije ostvarene pobjede, dok su Jezera upisala dva poraza. Uoči utakmice smo razgovarali s Kristianom Ciancijem, kapetanom momčadi s Kvarnera. Što je popularni “Kina” rekao za Futsal Balkan pročitajte u nastavku.

Kristiane, zamolit ću Vas da se predstavite čitateljima portala Futsal Balkan.

“Za početak bih Vam se zahvalio na pozivu te bi ovom prilikom pozdravio sve čitatelje Vašeg portala kao i sve ljubitelje ovog predivnog sporta. Ja sam Kristian Cianci, tridesetogodišnjak rodom iz Rijeke te kapetan istoimenog futsal kluba.”

Treća sezona je kako si član HMNK Rijeka. Tvoj komentar na provedeno razdoblje u klubu.

“Istina, u klubu sam praktički od njegovog osnivanja. Kada su mi predsjednik Vedran Frelih, tadašnji trener Luka Tomljanović te alfa i omega Riječkog futsala Dalibor Radusin “Malac” predstavili ideju o futsal klubu bio sam oduševljen te sam bez razmišljanja prihvatio poziv. Svake godine je ljestvica zahtjeva, treninga, kvalitete i očekivanja išla prema gore. Prve godine smo se “tražili”, druge stabilizirali, a ove godine imamo jasan cilj da napadnemo elitni rang natjecanja za što mislim da imamo kvalitetu i da to jedan Grad poput Rijeke apsolutno zaslužuje.”

Novi trener Duje Maretić imenovao te za kapetana momčadi. Koliko ti znači nositi kapetansku traku kluba iz Grada odakle dolaziš?

“Nominalno, od osnutka kluba bio sam dokapetan momčadi. Kako se ove sezone, nažalost, naš kapetan Ivan Jasprica oprostio od aktivnog igranja ta velika čast i odgovornost je pripala meni. Ne mogu Vam riječima opisati kolika mi je čast biti kapetan svoga kluba u svojem gradu te koliko sam sretan i ponosan što kao kapetan predvodim ovu ekipu prvenstveno vrhunskih osoba, pa tek onda vrhunskih igrača. Očito je to prepoznao i novi trener Duje Maretić kada mi je dao tu zahtjevnu ulogu.”

Nakon uvodna dva kola HMNK Rijeka se nalazi na prvom mjestu prvenstvene ljestvice s dvije pobjede. Vaš komentar na odigrane utakmice protiv Novog Marofa, odnosno Futsal Gorice.

“Tako je, nakon dva kola imamo maksimalni učinak, apsolutno zasluženo! Mišljenja sam kako smo utakmicu u Novom Marofu protiv odličnog domaćina odigrali u grču zbog velikih očekivanja i imperativa pobjede, ipak mislim da smo zasluženo pobijedili i odnijeli tri boda u Rijeku. U drugom kolu protiv Futsal Gorice smo izgledali neuporedivo bolje što govori i sam rezultat (5:0). Zasluženo smo ostvarili pobjedu protiv kvalitetnog protivnika s kojim smo prošle sezone uz Uspinjaču Gimku vodili borbu za prvo mjesto do posljednjeg kola.”

Danas Vas očekuje teško gostovanje na Murteru protiv Jezera. Kakva su očekivanja uoči utakmice?

“Svako gostovanje je teško, to je sigurno! Koliko smo upoznati s momčadi Jezera, znamo da imaju niz kvalitetnih igrača, da u svojoj dvorani računaju i idu na pobjedu bez obzira koja je ekipa s druge strane terena. Mi ćemo se sigurno pripremiti najbolje što možemo te na Murter putujemo sa željom da nastavimo naš stopostotni niz i da našem Alenu Fetiću poklonimo 3 boda za rođendan haha.”

Dojam je da je liga izjednačena i da svatko svakoga može pobijediti. Kakvi su Vaši prvi dojmovi o novonastaloj jedinstvenoj ligi?

“U potpunosti se slažem s Vama. Tome u prilog govore i rezultati u prva dva kola. Sigurno nema lakih utakmica i da se nigdje unaprijed ne može računati na bodove. Ovaj format natjecanja je vrlo zanimljiv i prvaku donosi izravan plasman među elitu hrvatskog futsala! Uz to je jako koristan u smislu razvoja mladih igrača jer u svakoj ekipi ima priznatih futsal imena sa pregršt prvoligaških utakmica, utakmica lige prvaka, brojnim nastupima za reprezentaciju itd. Tako da nas, sve u svemu, očekuje izrazito zanimljiva sezona.”

Na Vašoj poziciji zadnjeg igrača sjajno djeluje mladi U19 reprezentativac Loren Radić, može li Loren jednoga dana postati dio seniorske reprezentacije Hrvatske?

“Loren je prvenstveno izrazito pristojan i dobar dečko, dečko koji je nevjerojatan radnik, željan učenja i napredovanja što ga je dovelo do dresa reprezentacije. Također je s nama od osnutka kluba i uz nastupe za juniore od početka je u rosteru seniorske momčadi. Vjerujem da uopće nije upitno da je pred njim lijepa futsal karijera, samim time i dres Hrvatske reprezentacije! Kada smo već spomenuli Lorena, ne smijemo zaboraviti da uz njega tu imamo i Kamaulija, Matijevića, Petrovića, Manestra, vratara Negovetića, sve domaće mlade dečke s kojima, siguran sam, nema straha za budućnost riječkog futsala!”

Mogu li Kristian Cianci i suigrači ove sezone podignuti pehar namijenjen osvajaču 1. HMNL i ostvariti plasman u najjači rang natjecanja?

“Moram Vam priznati da me je ovo pitanje malo zateklo s obzirom da sam mislio da smo mi već osvojili prvenstvo haha, šalim se naravno. Iskreno da Vam kažem sa rosterom igrača koji imamo, kako treniramo, kako nas Uprava prati, kako se ljudi interesiraju, navijači itd, mislim da imamo sve preduvjete da ostvarimo jedan dobar rezultat! Na kraju krajeva imamo vrhunskog trenera koji je ovo već jednom prošao, zašto ne bi bio “deja vu”? Zašto ne bi ponovio? A do tada na nama je da i dalje radimo, idemo korak po korak, iz utakmice u utakmicu, pošteno trenirati pa će nam lopta sigurno vratiti! Jer kao što smo zaključili liga je izuzetno izjednačena, svaki bod je bitan i nijanse će odlučivati. Nitko sretniji od mene da na kraju sezone dignem pehar pred punom dvoranom! Još jednom hvala na pozivu i ZAJEDNO SMO RIJEKA!”

Zahvaljujemo se Kristianu na izdvojenom vremenu i želimo mu puno sreće i uspjeha u budućnosti.

Continue Reading

Hrvatska

Romano Pejnović uoči početka sezone…

Published

on

HMNK Rijeka danas otvara sezonu gostovanjem u Novom Marofu protiv istoimenog domaćina. Iskoristili smo priliku da uoči utakmice razgovaramo s Romanom Pejnovićem, članom stručnog stožera i desnom rukom trenera Duje Maretića. Što je Romano rekao za Futsal Balkan pročitajte u nastavku.

Romano, za početak, zamolit ću Vas da se predstavite čitateljima portala.

Pozdrav svima, ja sam Romano Pejnović, pomoćni trener HMNK Rijeka, iskoristio bi priliku da pozdravim sve pratitelje portala Futsal Balkan i simpatizere ovoga sporta.

U klubu ste od samog osnivanja, odakle ljubav prema futsalu i HMNK Rijeka?

Ljubav prema futsalu krenula je još od davnih dana, mogao bi čak reći prije više od 15 godina kada smo kao klinci igrali razne malonogometne turnire. Ljubav prema ozbiljnom futsalu krenula je osnivanjem HMNK Rijeka prije 3 godine, kada smo uz predsjednika Vedrana Freliha pomogli u osnivanju istoga, te sam prošao razne uloge, od igrača, trenera juniorske i seniorske selekcije te trenutno pomoćnog trenera u seniorskoj ekipi.

Dolaskom Duje Maretića na mjesto glavnog trenera preuzeli ste ulogu prvog pomoćnika. Kakvi su Vaši dojmovi o novom treneru i kako vidite svoju novu ulogu?

Dolaskom trenera Duje Maretića prije svega podignula se kvaliteta rada u cijelom klubu! Duje je trener od kojega svi moramo učiti jer posjeduje zavidno znanje i iskustvo koje je stekao kroz Hrvatsko prvenstvo i Kup, Ligu prvaka i vođenjem U-19 reprezentacije. Drago mi je da imam priliku biti uz njega i pomoći u ostvarivanju zacrtanih ciljeva!

Danas je pred Vama početak prvenstva. Kako su protekle pripreme i da li ste zadovoljni odrađenim u proteklom razdoblju.

Prošlo je dugih 7 tjedana napornih priprema i mislim da je ekipa fizički itekako spremna! U klubu smo i više nego zadovoljni, te jedva čekamo sutrašnju utakmicu da napokon pokažemo ono što smo pripremali svo ovo vrijeme! Vjerujem da taktički možemo još puno napredovati, ali trenutni pomak je na oko vidljiv i svih nas veseli!

Romano

U klub je stiglo nekoliko pojačanja, iskusni Robert Grbić, mladi Miloš Radujković te Brazilac Wesley Estevao. Kakvi su Vaši dojmovi o novim igračima u svlačionici?

Sva pojačanja su ispunila moja očekivanja! “Grba” (Grbić) je igrač koji je uvijek smirene glave i čovjek sa idejom, te će puno pridonijeti u građenju naše igre. Miloš donosi neku novu energiju u ekipi, za njega ne postoji izgubljena lopta a biti će i opasan po protivničke mreže! U njemu vidim ogroman potencijal te se nadam da će ga ostvariti upravo kod nas! Što se tiče Wesleya u početku je bio ponešto rezerviran, ali iz treninga u trening je sve opušteniji i mislim da će odlično izgledati što sezona bude dalje odmicala!

U prvom kolu očekuje Vas susret protiv Novog Marofa. Kakva su očekivanja uoči utakmice i kako vidite svog protivnika?

Danas nas očekuje prvo kolo koje smo tako dugo priželjkivali. Sa druge strane stoji čvrst domaćin prepun bivših igrača Futsal Dinama i Uspinjače koji su željni dokazivanja te mislim da nećemo imati lak zadatak iako nam mnogi nameću ulogu favorita! Nadam se pobjedi i odlasku u Rijeku sa 3 boda!

Od ove sezone očekuje nas jedinstvena druga liga naziva 1. HMNL. Kako komentirate odluku saveza?

Ovogodišnja 1.HMNL je po meni jedan od najboljih poteza HNS-a! Razvitak futsala je neophodan, a ovo je jedan od koraka ka tome. Liga se igra po cijeloj Hrvatskoj, kvaliteta lige je velika, pravilima je maksimalno približena Elitnoj ligi i pitanje je tko će na kraju izboriti direktni plasman u nju.

Prema mnogima spadate u red favorita za osvajanje 1. HMNL i ulazak u društvo najboljih momčadi u Hrvatskoj. Koje su klupske ambicije u nadolazećoj sezoni i koje momčadi vidite kao najveće konkurente u borbi za sami vrh?

Mnogi nas naglašavaju kao jednog od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnje lige iako smo jako mlada ekipa pojačana sa par iskusnih i prekaljenih igrača! Nadam se da ćemo opravdati očekivanja i osvojiti ligu haha. Ambicije kluba su naravno najveće i ulazak u Elitnu ligu je najveći cilj, ali uz to jedna od najbitnijih stvari je afirmacija mladih igrača kako bi sljedeće sezone oni mogli iznesti veliki teret koji će liga nositi. Jedni od glavnih konkurenata za naslov će po meni biti Split, Šibenik i Nova Gradiška, iako ni ostale klubove ne želim otpisivati s obzirom da je liga doslovno izjednačena!

Zahvaljujemo se Romanu na izdvojenom vremenu za Futsal Balkan i želimo mu puno sreće i uspjeha u budućnosti.

Continue Reading

Najčitanije

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.