Connect with us

BALKAN

KMF “Radnik MD Shop” spreman pred “Turnir šampiona 2023”

Published

on

KMF „Radnik MD Shop“ je ove godine u Bijeljinu donela dva trofeja (prvaci BiH i pobednici Kupa RS), te su prije istorijskog nastupa u UEFA Futsal Ligi Šampiona odlučili da odu i korak dalje.

Naime, u Bijeljini će se odigrati jedinstven turnir koji skoro nije viđen na ovim prostorima. Skup koji će omogućiti ekipama koje su u trenažnom procesu pred nastavak sezone i učešće u UEFA Futsal Ligi Šampiona da uvide dokle su stigli sa uigravanjem tima i sa kakvim ambicijama mogu očekivati predstojeće izazove.

Na turniru u Bijeljini će se okupiti prvak Srbije (KMF “Loznica-Grad 2018”), Austrije (Diamant Linz) i viceprvak Slovenije ekipa Futsal Club Siliko iz Vrhnike koji je već krenuo sa pripremama za narednu sezonu, dok će Futsal Klub Dobovec aktuelni šampion i višestruki vladar Slovenije svoje pripreme tek početi tako da je izostao sa ovog turnira.

Semberci su održali prozivku u ponedeljak 07.08.2023 godine te je stručni štab ekipe KMF “Radnik MD Shop” i ozvaničio početak priprema za novu sezonu 2023/2024 u kojoj bijeljinsku ekipu čeka premijerni nastup u UEFA Futsal Ligi Šampiona, kao i takmičenja u Bosni i Hercegovini.
Na treningu je bilo prisutno 18 igrača. Redove šampionske ekipe su napustili Vladimir Džombić (Bubamara Cazin) i Dragan Savić. Uz produžetak saradnje sa nosiocima igre u protekloj sezoni u ovom prelaznom roku u Bijeljinu su kao pojačanja stigli braća Semir i Emir Hodžić (Lux Brčko), Sead Bećirević (Brčko Zdravlje) i Kosta Kuzmić (FC Salines Tuzla).
Osim igračkog i stručni štab je dobio pojačanje tako da su se dosadašnim trenerima Perici Trifkoviću (glavni trener) i Predragu Zariću (kondicioni trener) pridružili Zdravko Vujić i Ilija Simić (trener golmana).
U narednim danima (12/13.08.2023.godine) nas dakle u Bijeljini očekuje “Turnir Šampiona 2023” koji će timu iz Bijeljine dobro doći pred nastup u Preliminarnoj Rundi UEFA Futsal Lige Šampiona, gde nastupaju u glavnom gradu Albanije Tirani sa šampionima Albanije, Severne Irske i Velsa u periodu od 22-27.08.2023.godine.

Ekipa šampiona Austrije svoje nastupe u Preliminarnoj Rundi Šampiona će imati na turniru u Sofiji, glavnom gradu Bugarske, gde će za protivnike imati osim domaće ekipe Amigo Northwest još prvake Izraela i Švedske.

Prvaka Srbije očekuje početak prvenstva Prve Futsal Lige Srbije, gde brani uzastopne dve šampionske titule a nastup u Ligi Šampiona počinje od Main Runde, kao domaćin u Loznici timovima Barselone, Anderlehta i prvaku Malte Luxol ST. Andrews Futsal.

Turnir u Bijeljini otvaraju prvim polufinalnim mečom šampion Srbije KMF “Loznica-Grad 2018” i Futsal Club “Siliko”. U drugom polufinalnom meču domaći tim, šampion BiH, KMF “Radnik MD Shop” igra protiv prvaka Austrije “Diamant Linz”. Utakmice se igraju u Sportskoj dvorani Gimnazije “Filip Višnjić” i to u subotu 12.08.2023.godine polufinalne utakmice a naredni dan u nedelju, na programu će biti utakmice za treće mesto i finalna utakmica.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.