Connect with us

Slovenija

Predstavljanje knjige “Mile – Milivoje Simeunović i njegova najveća ljubav” u Domu kulture Litija.

Published

on

Večer koja je okupila ljubitelje futsala i sportske zvijezde. U subotu 20. travnja 2024. godine u Domu kulture Litija održao se jedinstven događaj koji je okupio brojne ljubitelje futsala, ali i prijatelje i poznanike Milivoja Simeunovića, poznatijeg kao Mile.

Povod okupljanja bilo je predstavljanje knjige “Mile – Milivoje Simeunović i njegova najveća ljubav”, čiji su autori Jaka Bregar, Klavdija Rabuza i Mirko Plaznik. Predstavljanje knjige trajalo je gotovo dva sata, no u opuštenoj atmosferi vrijeme je brzo prošlo. Posjetitelji su uživali i doživjeli brojna iznenađenja koja su dodatno obogatila događaj. Ovaj događaj nije bio samo predstavljanje knjige, već i prilika da se osvijetli život i karijera jednog od najvećih futsal igrača u Sloveniji i inozemstvu. Okupili su se kako bi iskazali poštovanje i ljubav prema Miletu koji je ostavio neizbrisiv trag na malonogometnim parketima. Bili su tu i svi njegovi prijatelji, bivši suigrači i protivnici, ali i legenda slovenske košarke i Olimpije, Litijanin Dušan Hauptman, te sadašnji trener Dobovca, Kujtim Morina. Prije nego što je započeo razgovor s Miletom, Jaka Bregar otvorio je Muzej malog nogometa koji je bio posebno iznenađenje za sve prisutne. Sam muzej je u izgradnji, ali ga možete vidjeti na web stranici www.futsalmuzej.eu. Otvorenje muzeja dalo je još veći značaj događaju jer je to bila prilika da se sačuva sjećanje na prošlost i nadahne budućnost futsala u Sloveniji i svijetu. Na pozornici su se obratili brojni uvaženi gosti koji su istaknuli značaj i utjecaj koji Mile ima u svijetu futsala. Među njima su bili i načelnik općine Litija Franci Rokavec, u imenu općine Vrhnika Boštjan Erčulj koji je i predsjednik malonogometnog kluba Siliko, te predsjednik Nogometnog saveza Slovenije Radenko Mijatović. Posebna gesta časti bio je potpisani dres momčadi malonogometnog kluba Siliko koji je Miletu uručio kapetan Nikola Jandrić.

Njegovi bivši suigrači iz MFK Norilsk Nickel također su zahvalili Miletu na svemu putem videa, uključujući video od Laurenta Morela, jednog od glavnih u UEFA-i za futsal. Bilo je to dirljivo svjedočanstvo kako je Mile svojim talentom i požrtvovnošću inspirirao ljude diljem svijeta. Posebno dirljiv trenutak bio je kada je Miletova obitelj uzela riječ. Svoja razmišljanja o Miletu podijelili su njegova supruga Slađana, kći Leontina i sin Marko. Događaj je koordinirao Luka Bregar koji je svojom energijom održavao opuštenu atmosferu. Za glazbenu zabavu pobrinuli su se bariton Darko Vidic i harmonikaš Marko Krebs, a nastupile su i članice seoske plesne skupine Podkvice koje djeluju u sklopu Međuopćinske udruge invalida Litija Šmartno. Kao vrhunac događanja, Mile je dobio dres ekipe MFK Norilsk Nickel, što je bilo neočekivano iznenađenje za sve prisutne. Predstavljanje knjige “Mile – Milivoje Simeunović i njegova najveća ljubav” bila je nezaboravna i dirljiva prilika za sve prisutne da odaju počast jednom od najvećih sportaša i ličnosti Slovenije. Miletova priča ostat će inspiracija mnogim generacijama sportaša. Za više informacija o kupnji knjige “Mile – Milivoje Simeunović i njegova najveća ljubav” i Muzej malog nogometa posjetite web stranicu www.futsalmuzej.eu

IZJAVA MILETA SIMEUNOVIĆA NAKON DOGAĐAJA: “Nekako nisam shvaćao što to znači prije događaja. Bilo mi je vrlo osobno i zanimljivo na samom događaju, ali tek nakon njega sam počela shvaćati o čemu se radi. Bio je to izuzetno vrhunski i uzbudljiv događaj”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.