Connect with us

Slovenija

Prvi bodovi za Oplast, Siliko, Meteoroplast i Dobovec ubedljivo!

Published

on

siliko

Završeno je 3. kolo 1. SFL po čemu će posebno ostati u pamćenju ekipe KMN Oplast Kobarid i FK Siliko. Prva tri boda u novoj sezoni dobili su Posočjani i Vrhničani. Vodeći tim 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je osvojio treću pobedu dok je Dobovec odigrao vrhunski.

Siliko

Oplast je uspeo. Nakon remija sa Dobrepolom i poraza od Dobovca, štićenici trenera Mateja Kavčiča (on je danas odslužio kaznu) savladali su ekipu KMN Bronk Skofija. Za vođstvo na poluvremenu (2:0) pobrinuli su se David Lah i Anže Širok. U nastavku je Nik Zajc golovima vratio goste u igru, smanjivši na 2:1 i 3:2. U međuvremenu, reprezentativac Nejc Kovačič postigao je pogodak za domaće.

siliko

KMN Meteorplast Šic bar ostaje jedina ekipa 1. SFL sa tri pobede posle tri meča. Ovoga puta izabranici trenera Roberta Grdovića su u Sevnici pobedili 6:3, na poluvremenu je bilo 1:5 za goste. Domaći su se nadali da će nekako zaustaviti Denisa Kneževića, svog bivšeg igrača. Ali nisu to uradili najbolje. Denis je u 1. minutu pogodio za 0:1, u 12. povisio na 0:4. U 2. poluvremenu domaći su malo ublažili poraz, a Sebastijan Drobne je pogodio za konačnih 3:6.

siliko

Dobovec je opravdao očekivanja, posebno ono što je predvideo trener Kujtim Morina. Od svojih igrača je zahtevao napredak u igri i pristup. Između 9. i 29. minuta aktuelni šampioni države postigli su šest golova – tri je doprineo Kristjan Čujec. Ovaj meč pamtiće Patrik Pasariček i Timotej Debeljak, koji su postigli prve golove u zvaničnim utakmicama za svoj novi tim. Počasni pogodak za domaće postigao je Alen Blatnik u 30. minutu.

siliko

Već viđeno na Vrhniki: ŠD Mlinše je u trećem uzastopnom meču poveo sa 0:2, ali je potom ostao bez pobede. Za zapisnik, još jednom se potvrdilo da su mečevi između ekipa Vrhnike i Zasavja uvek napeti. Nik Smrkolj je doveo Mlinšea u vođstvo u 15. minutu, koje je popravio Tim Lipovšek u 22. minutu. Sve do 28. minuta domaći su strpljivo pleteli mrežu. Alan Muratagić je pogodio za 1:2, Tod Ciuha je poravnao na 2:2, reprezentativac Uroš Đurić se pobrinuo za 1. vođstvo Silika na meču, tesnu pobedu potvrdile su njegove reprezentativne kolege Maks Vesel i Žan Janež (5:3). Siliko je u 40. minutu sa šesnaesterca pogodio za konačnih 5:3, minut ranije izabranici trenera Gregora Čeglara smanjili su na 4:3.

siliko

(Photo: NZS.si)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.