Slovenija

Prvi bodovi za Oplast, Siliko, Meteoroplast i Dobovec ubedljivo!

Published

on

Završeno je 3. kolo 1. SFL po čemu će posebno ostati u pamćenju ekipe KMN Oplast Kobarid i FK Siliko. Prva tri boda u novoj sezoni dobili su Posočjani i Vrhničani. Vodeći tim 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je osvojio treću pobedu dok je Dobovec odigrao vrhunski.

Oplast je uspeo. Nakon remija sa Dobrepolom i poraza od Dobovca, štićenici trenera Mateja Kavčiča (on je danas odslužio kaznu) savladali su ekipu KMN Bronk Skofija. Za vođstvo na poluvremenu (2:0) pobrinuli su se David Lah i Anže Širok. U nastavku je Nik Zajc golovima vratio goste u igru, smanjivši na 2:1 i 3:2. U međuvremenu, reprezentativac Nejc Kovačič postigao je pogodak za domaće.

KMN Meteorplast Šic bar ostaje jedina ekipa 1. SFL sa tri pobede posle tri meča. Ovoga puta izabranici trenera Roberta Grdovića su u Sevnici pobedili 6:3, na poluvremenu je bilo 1:5 za goste. Domaći su se nadali da će nekako zaustaviti Denisa Kneževića, svog bivšeg igrača. Ali nisu to uradili najbolje. Denis je u 1. minutu pogodio za 0:1, u 12. povisio na 0:4. U 2. poluvremenu domaći su malo ublažili poraz, a Sebastijan Drobne je pogodio za konačnih 3:6.

Dobovec je opravdao očekivanja, posebno ono što je predvideo trener Kujtim Morina. Od svojih igrača je zahtevao napredak u igri i pristup. Između 9. i 29. minuta aktuelni šampioni države postigli su šest golova – tri je doprineo Kristjan Čujec. Ovaj meč pamtiće Patrik Pasariček i Timotej Debeljak, koji su postigli prve golove u zvaničnim utakmicama za svoj novi tim. Počasni pogodak za domaće postigao je Alen Blatnik u 30. minutu.

Već viđeno na Vrhniki: ŠD Mlinše je u trećem uzastopnom meču poveo sa 0:2, ali je potom ostao bez pobede. Za zapisnik, još jednom se potvrdilo da su mečevi između ekipa Vrhnike i Zasavja uvek napeti. Nik Smrkolj je doveo Mlinšea u vođstvo u 15. minutu, koje je popravio Tim Lipovšek u 22. minutu. Sve do 28. minuta domaći su strpljivo pleteli mrežu. Alan Muratagić je pogodio za 1:2, Tod Ciuha je poravnao na 2:2, reprezentativac Uroš Đurić se pobrinuo za 1. vođstvo Silika na meču, tesnu pobedu potvrdile su njegove reprezentativne kolege Maks Vesel i Žan Janež (5:3). Siliko je u 40. minutu sa šesnaesterca pogodio za konačnih 5:3, minut ranije izabranici trenera Gregora Čeglara smanjili su na 4:3.

(Photo: NZS.si)

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Najčitanije

Exit mobile version