Connect with us

Srbija

Ekonomac na startu play–offa dočekuje Palež, Bečej u Vranju

Published

on

Utakmicama četvrtfinalne serije tokom predstojećeg vikenda počinje doigravanje za titulu prvaka u Prvoj Futsal Ligi Srbije. U subotu će se u Vranju sastati istoimeni, četvrtoplasirani u ligaškom delu domaći tim i petoplasirani KMF “Bečej“, dok će u nedelju od 19.00 časova u SBB hali „Jezero“, rivali biti trećeplasirani KMF “Ekonomac” i šestoplasirani KMF “Palež” iz Obrenovca.

Iza Kragujevčana je izuzetno sadržajan i pun emocija finalni turniru Kupa, u kome su igrači Ekonomca poklekli u odlučujućem susretu za trofej. Sezona se nastavlja igranjem u play-offu, posle kojeg će biti poznati i novi prvak Srbije, samim tim i učesnik UEFA Futsal Lige šampiona u narednoj sezoni.

– Svakako da nam poraz u finalu Kupa nije lako pao, ali šta da se radi, moramo da se izdignemo i jako i odlučno krenemo dalje, ostalo je da se borimo za šampionsku titulu. Akcenat u radu tokom protekle nedelje je i bio upravo na tom psihološkom aspektu i analizi nekih dešavanja u igri, koja nadam se više ne bi trebalo da se ponove. Palež gaji taj atipičan, turnirski, način igre, na koji mi do sada nismo uvek najbolje reagovali, pobeđivali smo, ali su te utakmice uvek bile jako teške. I poraz u Obrenovcu u prvom delu prvenstva moramo krajnje ozbiljno shvatiti, baš i to da će rival biti prilično motivisan što se vidi i po društvenim mrežama, tako da moramo da budemo na nivou na kome smo bili kada smo savladali Loznicu, istakao je Vidan Bojović, strateg kragujevačkog tima.

Meč između KMF “Ekonomac” i KMF “Palež” predstojećeg vikenda imaće i humanitarni karakter. Na ulazima u halu biće postavljene kutije, u kojima će svi oni koji to žele i u mogućnosti su, donirati novac za lečenje Danijela Spasića, nekadašnjeg fudbalera i trenera mnogih kragujevačkih klubova. Zbog problema sa bubrezima njemu je nophodna intervencija u Belorusiji, a da bi se ona izvršila neophodno je obezbediti oko 100 hiljada evra, koliki su troškovi te vrste medicinske pomoći. Donacija se takođe može obaviti i slanjem SMS poruke, sa kodom 1483 na broj 3030.

Predstojećeg

– Želimo da se kao klub na ovakav način uključimo u akciju koja u Kragujevcu traje već nekoliko dana. Danijelu je usled velikih problema sa bubrezima neophodna medicinska intervencija u Belorusiji, a za koju je neophodno obezbediti oko 100 hiljada evra. Zato bih u ime svih nas u klubu, pozvao pobliku da dođe u što je moguće većem broju i da svako u skladu sa mogućnostima pomogne Danijelovo ozdravljenje, apelovao je Miloš Milenković, jedan od začetnika akcija i čuvar mreže Ekonomca.

I.Pavlović

Foto: M.Lazarević / KMF Ekonomac

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.