Connect with us

Srbija

Vladimir Prša Jovanović očekuje napornu godinu

Published

on

Vladimir Prša Jovanović
Instagram Vladimir Prša Jovanović

Nakon selektora muških seniora i omladinaca svoje viđenje protekle godine i očekivanja u narednoj izneo nam je selektor ženske futsal selekcije Srbije Vladimir Prša Jovanović.

Vladimir Prša Jovanović kreće od…

Ovu godinu će definitivno obeležiti istorijska nezvanična ženska futsal liga Srbije. Takmičenje smo organizovali po regionima. Na taj način smo dali šansu devojkama da se oprobaju u futsalu u pauzi između dve polusezone u fudbalu. Nadamo se da će iz godine u godinu ženska futsal liga biti sve jača i ozbiljnija. Što znači samim tim poboljšaće se i kvalitet i konkurencija u reprezentaciji.

Startuju i selektivni treninzi

U skorijem periodu napravićemo selektivne treninge za devojke iz novoformirane lige. U pitanju su devojke koje nisu pozivane do sada u reprezentaciju. Na taj način ćemo probati da osvežimo i ojačamo trenutni sastav reprezentacije Srbije.

Očekujemo i Women FIFA Futsal World Cup

Na globalnom nivou najlepša vest je da će FIFA organizovati Svetsko Prvenstvo za dame.
Formiraju se ženske futsal selekcije fudbalskih velesila poput USA , Francuske i to pokazuje da je ženski futsal u ekspanziji.

Što se igara ženske futsal reprezentacije Srbije tiče, mi na žalost nismo uspeli da se plasiramo u glavnu rundu kvalifikacija. Međutim ne treba očajavati. Mi moramo postaviti sistem i kroz par godina ozbiljnog rada, možemo se nadati plasmanu na Evropsko Prvenstvo. A što ne reći možda u nekom trenutku i na Svetsko Prvenstvo.

Želim vama i svim vašim čitaocima puno zdravlja i sreće, a našem futsalu puno uspeha u 2023. godini.

Srećno!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.