Connect with us

Turniri

Poznati polufinalisti osmog po redu Ilidža Cup-a u organizaciji AD ASTRA

Published

on

Osmu godinu zaredom ovaj Ilidža Cup bilježi sve veću posjećenost kako po broju ekipa tako i po posjećenosti turnira što govori da članovi udruženja u raji poznatiji kao Hase, Barba i Adi rade odličan organizacijski posao kako na terenu tako i pored terena. O organizatorima samo riječi hvale a sada pređimo na ekipe:

-Na turniru je uzelo učešće 20 ekipa raspoređenih u 4 grupe koji se takmiče za glavnu nagradu u iznosu od 2000.00KM(plus pehar), poraženi u finalu će dobiti 1000.00KM (plus pehar), dok će trećeplasirani dobiti nagradu od 500.00KM(plus pehar). Također dodijelit će se nagrade za najbolje pojedince turnira (najbolji strijelac, igrač i golman). -Nakon grupne faze takmičenja i mnogih iznenađenja u četvrtfinalu voljom ždrijeba sastali su se: MNK 11 Juli Srebrenica – FC Centar Dolfarm – N.K. BILALOVAC CPU Adriatic Osiguranje – Caffe bar Era Elektrim Instalacije – Binvest Sinoć su odigrane četvrtfinalne utakmice i dobili smo polufinaliste ovogodišnjeg izdanja ILIDŽA CUP 2023.

Same utakmice su bile izuzetno kvalitetne, borbene i neizvjesne do samog kraja a kao i prethodnih dana desila su se iznenađenja što i čini draž ovog sporta. U prvoj utakmici snage su odmjerile ekipe F. C. Centar jedan od velikih favorita za osvajanje turnira i 11 Juli Srebrenica. Do prvog pogotka je stigla ekipa 11 Juli međutim furiozna igra F. C. Centar preokrenula je rezultat u njihovu korist na čak 5 : 1 i onda opuštanje u igri Centra ili odlična igra 11 Jula dovela je do izjednačenja tri minute prije kraja na 5 : 5. I onda u poslijednjem dvije minuta prava poslastica, ekipa Centra minuta i pol prije kraja dolazi do 6 : 5 da bi ekipa 11 Juli dvadeset sekundi prije kraja izjednačila na 6 : 6 i odvela rješenje ove utakmice na izvođenje šesteraca. Boljim izvođenjem kazneni udaraca sjajna ekipa 11 Juli Srebrenica je pobijedila jednog od najvećih favorita za titulu i tako postala prvi polufinalista. U drugoj utakmici sastale su se ekipe DOLFARM i N.K. Bilalovac CPU gdje smo zaista vidjeli sjajnu utakmicu punu rezultatskog preokreta i gladijatorske borbe. U dva navrata vodila je ekipa NK Bilalovac CPU međutim borbena ekipa DOLFARM se rezultatski vraćala, a onda ekipa DOLFARM na krilima iskusnog Davor Markovic preokreće utakmicu na svoju stranu i riješavaj pitanje pobjednika u poslijednjih pet minuta te trijumfuje sa 5 : 2 protiv moramo istaći sjajne ekipe N. K. Bilalovac CPU. U trećoj četvrtfinalnoj utakmici sastale se osvajač ovog turnira ekipa ADRIATIC Osiguranje i ekipa koja se svojim igrama nametnula kao jedan od favorita za osvajanje ovogodišnjeg turnira Caffe bar ERA. Ekipa ADRIATIC – a koja je dosta podmlađena u ovom izdanju pružila je izuzetno jak otpor kvalitetnoj ekipi Caffe bar ERA koja je tek u samoj završnici slomila otpor mlade ekipe ADRIATIC – a i slavila rezultatom 6 : 2. U poslijednjoj utakmici sinoćnjeg programa sastala su se dva vrlo prijatna iznenađenja ovogodišnjeg izdanja turnira ekipe ELEKTRIM Elektroinstalacije i BINVEST koje su svojim sjajnim igrama u grupi obezbjedile mjesto u četvrtfinalu. Sama utakmica je bila izuzetno neizvjesna, borbena i ponekad na samoj granici grubosti ali sam ulog polufinala opravdava stanje na terenu. Ekipe su bile vrlo izjednačene ali je ipak na kraju slavila s(p)rentija ekipa BINVEST – a rezutatom 2 : 1 i tako se plasirala u polufinale. Sve u svemu sjajna fudbalska noć u kojoj prije svega treba istaći da i pored velikog uloga izuzetno fer i sportsko ponašanje svih učesnika te im se ovim putem se zahvaljujemo. Večeras sama završnica turnira, igraju se utakmice polufinala i finala u kojima se sastaju ekipe Dolfarm i 11 Juli Srebrenica, te Caffe bar ERA i BINVEST.

Dođite na Ilidža Cup da opet napravimo sjajnu noć kao i ove do sad i ispratimo turnir do samog kraja. Naravno SVI STE POZVANI.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.