Connect with us

Turniri

“Selo Podgajevi,ljetni futsal hit”

Published

on

Vjerovatno mnogi od vas nikada nisu čuli za selo Podgajevi,općina Živinice..ali ono što se ovog ljeta sprema jeste prava futsal poslastica,od jednodnevnih turnira u BiH slabo koji će imati ovako jak nagradni fond.

Predugo su Živinice kaskale sa kvalitetnim turnirima,stanovništvo i futsal zaljubljenici ne pamte neki dobar futsal turnir,pogotovo uzmemo li u obzir da i kada bi se nešto i održavalo radilo bi se o zastarjelom sistemu 5+1.

“Broj ekipa je ograničen na 24, igrati će se po sistemu 4+1, single eliminacija, sa futsal pravilima.

Nagradni fond od 2000 KM je zagarantovan, ali to nije konačna cifra, jer će se fondu pridodati dobrovoljne uplate pojedinaca, sponzora, te 100% od prikupljenih uplata. Ukoliko želite finansijski ili na neki drugi način pomoći organizaciju turnira, možete se javiti na neki od brojeva za prijavu ekipa (slika ispod).

Krajnji rok za registraciju timova je 28. jun, odnosno dan prije početka samog turnira.

Kotizacija po jednoj ekipi iznosi 100 KM, a nagradni fond će se dijeliti po sljedećem sistemu: 60% ukupnog fonda dobiće osvajači turnira, 25% će pripasti drugoplasiranoj ekipi, dok će 15% fonda završiti kod tima na trećem mjestu.

Vrijedi napomenuti i da su obezbijeđene i novčane nagrade za najboljeg igrača i golmana turnira.

Potruditi ćemo se da ovaj turnir postane dio naše tradicije i da će vremenom rasti u najbolje organizovane turnire na našem području, zato pozivamo igrače da što prije rezervišu mjesto svojim ekipama, a gledaoce i navijače da zaokruže 29. jun i privremeno odlože svoje obaveze kako bi uživali u fudbalskoj atmosferi”.

Bio je to tekst kojim su članovi organizacionog odbora najavili turnir u selu Podgajevi.

“Ekipa portala Futsal Balkan,kao zvanični medijski pokrovitelj ovim putem želi sreću ekipi momaka koji su pokrenuli ovako lijepu priču”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.