Connect with us

BIH

Banja Luka će imati priliku da uživa u futsal eliti BiH uz Borac!

Published

on

Futsal Klub “Borac” Banja Luka je relativno mlad futsal klub. Krenuo je iz Druge Futsal Lige RS, odakle se najprije se plasirao u Prvu Ligu RS. Nakon provedene 2-3 sezone bez nekih velikih ambicija, bum je napravljen u sezoni 2022/23 kada je napravljena ekipa čiji je jedini cilj bio futsal elita u BiH i plasman u Premijer Futsal Ligu Bosne i Hercegovine!

Od najiskusnijeg i jednog od najzaslužnijih za dostignuća ovog mladog kolektiva, Igora Mirkovića dobili smo komentar pred početak priprema za predstojeću sezonu.

Banja Luka, Igor Mirković

Kao što i znate, pred početak te sezone, napravljena je, uz svesrdnu pomoć agilne Uprave kluba, dosta dobra ekipa koja je odmah od starta dala do znanja sa kakvim ambicijama Futsal Klub “Borac Banja Luka” ulazi u prethodnu sezonu. Veliku podršku smo dobili od ljudi iz fudbalskog kluba Borac, kao i od gospodina Srećka Radišića koji je finansijski izneo ulazak u Premijer Futsal Ligu uz podršku FK Borac Banja Luka.
Najveće konkurente smo imali u Željeznici iz Trnova i Leotaru iz Trebinja a na kraju su ispunjeni svi zacrtani ciljevi, gdje smo osvojili dominantno titulu prvaka.

Odigrali smo i finale Futsal Kupa RS. U Derventi smo na kraju posle velike borbe izgubili od šampiona Bosne i Hercegovine ekipe KMF ” Radnik MD Shop” iz Bijeljine.
Ovaj prelazni rok što se tiče nas za sad protiče dosta mirno. Klub su napustili Ivanagić, Sremac i Pejičić a mi usput tragamo za adekvatnim pojačanjima koji će zameniti igrače koji su nas napustili i ujedno dodatno ojačati našu klupu.
Pripreme za premijernu sezonu u eliti BiH počinju 10.09.2023.godine. Iste ćemo odraditi u Banja Luci gde nam na raspolaganju stoji Sportska Dvorana “Borik” sa najboljim mogućim uslovima.


U narednu sezonu kao mlad i debitantski klub ulazimo sa ciljem da ostanemo u Premijer Futsal Ligi Bosne i Hercegovine. Takođe ne želimo ni postavljati neke nerealne ciljeve jer znamo koliko kvalitetno ekipe imaju aktuelni šampion KMF “Radnik MD Shop“, osvajač Futsal Kupa BiH FC “Mostar SG”, kao i MNK “Hercegovina” iz Širokog Brijega koja iz sezone u sezonu pokazuje sve bolje izdanje.
Iskreno, moje mišljenje je da ako bi se dokopali učešća u play-off-u razigravanja za prvaka države, mislim da bi to bila više nego uspješna sezona.
Još da dodam da je jedan od veoma bitnih naših narednih koraka uspostavljanje rada omladinske futsal škole, sa kojom bi imali mogućnosti stvaranja našeg igračkog kadra a ujedno bi popularizovali ovaj magični sport u našem gradu i okolini.

Sportski pozdrav iz Futsal Kluba “Borac Banja Luka” želi vašim čitaocima i svim ljubiteljima sporta Igor Mirković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.