Connect with us

BIH

MNK Bubamara raširila krila, prvi utisci od Edijana Handanagića!

Published

on

MNK Bubamara je započela sa pripremama za novu sezonu. Cilj je samo jedan a to je plasman u Premijer Futsal Ligu Bosne i Hercegovine a cilja se i dugoročnije. Prve utiske o novoj, EURO Bubamari dao nam je gospodin Edijan Handanagić, sportski direktor kluba i jedan od najzaslužnijih za projekcionarsku viziju tima iz Cazina koja se zove EURO Bubamara

Nakon mnogo neprospavanih noći i veoma teškog posla da se ostvari zamišljena i željena ekipa za nadolazeću sezonu, vrijeme je za dio posla koji se obavlja na parketu. Čini mi se da nismo bili ni svjesni veličine posla koji smo odradili u proteklom periodu, pa isrekno, čini mi se da smo morali i sami svojim očima da vidimo sve te zvjezde u dresu MNK “Bubamara” i na parketu u Cazinu, da bi i sami sebi povjerovali.

Već na prvom treningu je bilo vidno kakve su igračke veličine došle u Cazin, a koliko to našem gradu znači smo osjetili konstantno kroz podršku navijača i sponzora. Atmosfera na treninzima je savršena, te smo iznimno zadovoljni visokim nivoom na kojem se treninzi obavljaju.

U proteklom periodu smo dobili mnogo poruka podrške iz svih država Balkana i šire, o našem projektu se daleko čulo i mislim da smo zadobili simpatije šire futsal publike, prvenstveno jer smo pokazali da se i u malim gradovima može raditi veliki posao.

MNK Bubamara cilja visoko!

Naši ciljevi su visoki, nismo ni na petini planiranog, a plan nam je dosta sadržajan i jezgrovit, a volimo vjerovati da je i stabilan i izvediv. Kada imate publiku kakvu ima MNK “Bubamara”, prosto ne možete da se pomirite sa neuspjehom i takvo nešto vam je nepresušan izvor snage i inspiracije za dizanje letvice i standarda. Smatram da smo svojoj vjernoj publici ostali dužni, zbog toga radimo više nego ikad sa ciljem da im kroz tri godine donesemo Europska takmičenja i odužimo se za sve.

Posao koji smo odradili dovođenjem velikih imena u Cazin je na neki način dao nadu svima oko nas, vratio vjeru u pozitivno i lijepo, te nam je ovaj period bio posebno emotivan jer je bilo lijepo vidjeti i osjetiti svu tu podršku. Znali smo da idemo u pravom smjeru i osjetili smo to na svakom koraku puta.

Gospodin Surudžić je veliki vizionar koji je na nas preslikao svoje vizije koje smo se trudili ostvariti do najsitnijeg detalja. Omogućiti mu sve ono što je smatrao neophodnim da bi naš projekat bio više od puke ideje i želje u našim glavama, tako da smo iznimno sretni i uživamo u svakoj sekundi zajedničkog puta.

Kada se danas pogleda nivo i način rada kluba, već na prvu je jasno da su stvorene sve pretpostavke i jaki temelji za buduće uspjehe u koje ne sumnjamo. Uskoro kreću bitke na parketu, a našim momcima želimo svu sreću. Pred nama je još mnogo posla, sigurno se ne opuštamo i ne stajemo ovdje.

Uložićemo krajnje napore da uradimo sve što je u našoj moći da Cazin postane grad futsala, Europski Cazin, a MNK “Bubamara” ekipa za najveće domete, EURO Bubamara.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Samir Gosto posljednja u nizu zvijezda Bubamare! - Futsal BALKAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.