Connect with us

BIH

“KOMŠIJSKI DERBI U BANOVIĆIMA”

Published

on

Derbi dvanaestog kola i veliki spektakl u Banovićima,utakmica kojom zeleno-crni žele pobjedu kako bi zauzeli čelnu poziciju,a lukavčani motivirani nakon visoke pobjede nad novajlijom u ligi Futsal Živinice rezultatom 10-1,traže svoje mjesto u doigravanju.

Prvi susret ove dvije ekipe,na iznenađenje mnogih završio je rezultatom 1-0,a jedini strijelac je bio Hasanović u 15 minuti susreta.

Kada kažemo iznenađenje,onda će mnogi reći da možda i nije,na stranu koliko je efikasna ekipa iz Banovića,toliko su lukavčani odlično organizovana ekipa,a reklo bi se i “zona”ponajbolja u ligi.

Nekada je zaista fascinantno koliko dobro stoje i drže protivnike daleko od svoga gola.

Međutim u ovoj utakmici,Halilović će sigurno pripremiti nešto riskantniju taktiku,jer braniti se protiv Banovića novih 40 minuta utakmice a pri tome priželjkivati 3 boda,zvuči gotovo nemoguće.

Mrtva trka će biti do kraja,imajući u vidu da je razlika samo 1 bod između Liliuma i Lukavca,dakle Lukavac mora ići na sve i ništa.

Osvrnimo se na domaćina, MNK BANOVIĆI će prvi puta nakon drugog kola imati šansu pred domaćim navijačima preuzeti čelnu poziciju na tabeli,jer je Srebrenik ponovno kiksao.

Jednostavno u drugom dijelu sezone Banovići izgledaju superiorno za protivnike,najviše se nekako iz utakmice u utakmicu ističu Huseinspahić,Čehajić te u zadnje vrijeme i Okačić,kada najviše treba.

Naravno u utakmici kojoj smo direktno prisustvovali u derbiju protiv Srebrenika mogao se vidjeti i zavidan timski duh,te atmosfera u svlačionici.

Jednostavno kada imate spoj iskustva i mladosti,igrača željnih uspjeha i dokazivanja,a tomu dodate stratega i futsal mađioničara Maida Ramića onda imate zagarantovan uspjeh,pa i ne čude visoke ambicije.

Pred njima ovaj put još jedan veliki ispit kojim žele ovjeriti veliku formu u kojoj se nalaze,te upisati svoju 6 uzastopnu pobjedu.

25.02.2024.godine (Nedjelja) JU “SPORTSKO KULTURNI CENTAR BANOVIĆI” u Banovićima.

MNK BANOVIĆI-MNK LUKAVAC 21:00h

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.