Connect with us

Hrvatska

HMNK Rijeka vratila futsal na Kvarner!

Published

on

Prije manje od tri godine osnovan je HMNK Rijeka. Riječani su u prvoj sezoni upoznali čari natjecateljskog futsala, u drugoj osigurali plasman u jedinstvenu drugu ligu (1. HMNL) da bi u sezoni iza nas suvereno osvojili spomenuti 1. HMNL i izborili plasman u najjači rang hrvatskog futsala. Veliki je dobitak za Hrvatsku futsal scenu što se SS HMNL društvo širi na Kvarner (Rijeka) i Vinkovce (Aurelia). U nastavku saznajte kako je grupa prijatelja “preko noći” stvorila klub od kojega strahuje elitno društvo hrvatskog futsala.

Duje Maretić efekt

Riječani su tražili renomirano trenersko ime koje zna kako se osvajaju naslovi prvaka i pronašli ga u vidu Duje Maretića. Temperamentni Splićanin je brzo posložio kockice i uspostavio žestok ritam rada koji traži maksimalan fokus na futsal. U klubu često ističu kako je dolazak Maretića najveće pojačanje za klub što dovoljno govori koliko je cijenjen nakon odrađene prve sezone u klubu. Maretić je doveden da osigura plasman u elitni rang natjecanja u čemu je s ostatkom stručnog stožera i uspio. Klub je dogovorio produžetak suradnje s trofejnim trenerom koji će tako i sljedeće sezone s klupe predvoditi Riječke bijele.

Pobjednički DNK

HMNK Rijeka je dominantno osvojila 1. HMNL sa svega jednim porazom i to onim u posljednjem kolu na gostovanju kod Splita. Ono što je tijekom cijele sezone bilo primjetno je činjenica kako su Riječani prava “klapa” koja nikada ne odustaje. Rijeka je na teškim gostovanjima u Splitu (AFCU), Šibeniku, Gradiškoj i Vinkovcima bila u rezultatskom zaostatku, ali bi svaki put pronašla način da dođe do pozitivnog rezultata što dovoljno govori kako ova momčad ima pobjednički mentalitet.

Senatori

Riječka momčad je “mix” iskusnih i mladih igrača. Oni koji su preuzimali odgovornost kada je bilo najteže su igrači iz “stare garde”. Kapetan Kristian Cianci (31) je “fighter” koji ide glavom gdje drugi ne idu tenisicama, Alen Fetić (32) je najbolji strijelac u povijesti kluba i igrač koji čini razliku, Robert Grbić (34) je svojim iskustvom donio potrebnu mirnoću dok je u brojnim utakmicama vratar Carlo Berković (30) bio faktor X, odnosno prevaga na stranu svoje momčadi.

“Sadašnjost i budućnost”

HMNK Rijeka je prije godinu dana imala (po) najbolju juniorsku momčad u državi koja je spletom nesretnih okolnosti ostala bez završnog turnira za naslov prvaka Hrvatske. Vidjelo se već tada da Riječani u svojoj riznici imaju pravo bogatstvo. Trenerski dvojac StankovićŠegota je ustupio Maretiću dijamante na brušenje, potonji se nikada nije libio gurnuti mlade igrače u vatru pa su tako golobradi mladići imali značajnu ulogu u povijesnom uspjehu. Loren Radić se nametnuo kao jedan od ključnih igrača, “baby Osredkar” iza sebe ima sjajnu sezonu i pred njim je velika karijera. Klub s Kvarnera je pokazao da unatoč visokim ambicijama itekako računa na svoju mladost pa su tako redom produžili ugovore sa spomenutim Radićem, Kamaulijem, Matijevićem, Manestrom te vratarom Negovetićem. Vrijedi spomenuti kako su pored navedenih značajnu ulogu u momčadi imali, također, mladi igrači Miloš Radujković i Dino Murtić.

Elvir Husarić

Elvir Husarić (25) nije anonimus na futsal sceni, ali ove sezone je napravio veliki iskorak i od “ima jedan dobar” postao Elvir Husarić! Popularni “Hus” je pronašao drugi dom u Rijeci gdje uživa maksimalnu podršku kluba a on je uzvratio na najbolji mogući način, sjajnim igrama na terenu. Na prvu, čovjek kada vidi kvalitete Husarića pomisli kako je riječ o igraču s minimalno petnaestak nastupa u državnom dresu, ali nije svačiji životni put isti i budite sigurni kako će se futsal javnost itekako upoznati s imenom Elvir Husarić.

“Dolazak kapitalca”

HMNK Rijeka

U sportskoj terminologiji često možemo čuti za pojam “kapitalac”. Svi klubovi u prijelaznim rokovima nastoje uloviti kapitalca, igrača koji donosi razliku i podiže kvalitetu momčadi. Rijeka je protekle zime ulovila svog kapitalca u vidu Luke Sutona. Suton i Rijeka su kliknuli na prvu što se najbolje vidjelo na Lukinim partijama u dresu kluba s Kvarnera. Stasiti Mostarac je podsjetio na najbolje dane i zašto je svojevremeno nosio dres reprezentacije Hrvatske.

“Zajedno smo Rijeka”

Futsal se igra zbog navijača, a najveća pobjeda kluba s Kvarnera je što su vratili navijače u dvoranu i što imaju u prenesenom značenju “šestog igrača”. Rijeka uživa podršku velikog broja Riječana i navijačke skupine “Armada”. Atmosfera u dvorani Mladosti je fantastična, a što nas tek očekuje sljedeće sezone kada u Rijeku stignu Futsal Dinamo, Torcida i dr. Spektakl u najavi!

Ambiciozna Uprava

HMNK Rijeka

Šlag na kraju torte je ambiciozna Uprava kluba. Ruku na srce bez kvalitetne Uprave nije moguće napraviti bilo šta značajnije. Predsjednik kluba, g. Vedran Frelih je veliki futsal fanatik koji se ne zadovoljava s prosječnim i teži uvijek najvišim ambicijama. Igrači u Rijeci narodno rečeno imaju svega “pa i ptičjeg mlijeka” stoga ne čudi što je mnogim igračima Rijeka itekako poželjna destinacija. Svakako treba spomenuti i dopredsjednika kluba g. Denija Jančića, čovjeka iz sjene koji radi sjajan posao uz ostatak vrijedne Uprave koja se trudi igračima i stručnom stožeru osigurati najbolje moguće uvjete za rad.

Riječka priča je pravi primjer kako se može od nule doći do samog vrha. Vjerujemo kako Riječani neće na ovome stati i kako će itekako imati što reći u društvu najboljih klubova u državi.

Ovim putem se želimo iskreno zahvaliti g. Vedranu Frelihu na bezuvjetnoj pomoći našem portalu, kamo sreće da imamo više ovakvih sportskih radnika u državi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.