Connect with us

Omladinska futsal reprezentacija

Nakon kvalifikacija u Vrnjačkoj Banji

Published

on

Photos: Facebook Marko Gavrilović

Nakon turnira u Vrnjačkoj Banji koji je odigran u okviru kvalifikacija za učešće na UEFA Futsal EURO, dobili smo komentar od selektora U-19 reprezentacije Srbije Marka Gavrilovića.

Sa dve ubedljive pobede u Vrnjačkoj Banji nad Rumunijom 6-1 i Crnom Gorom 3-1 i porazom od Ukrajine 4-2 završili smo u grupi na drugom mestu i nismo izborili plasman na EP koje se održava u septembru u Hrvatskoj. Na taj način je generacija igrača rođenih 2004. i 2005. godine završila svoj ciklus u okviru u19 reprezentacije. Za ovih devet meseci, od prvog okupljanja koje smo imali u junu 2022. u Kragujevcu smo zabeležili evidentan napredak u svim segmentima igre i možemo i moramo biti ponosni na rezultat koji smo ostvarili kao i na nivo prikazane igre.

Prva generacija (2000. -2001.) naše omladinske reprezentacije je imala na raspolaganju 25 meseci. Druga (2002.-2003.) tri godine zbog korone a ova generacije odlukom UEFE je morala na teren brže od svih ostalih, da bi se ta jedna godina koju je imala više prethodna generacija nadoknadila. Falila nam je ta jedna godina zbog dodatnog iskustva koje bi igrači stekli, napretka kroz treninge sa nama i u klubu. Sigurno bi se pojavilo još igrača tog uzrasnog doba pa bi na taj način mogli da proširimo roster, povećamo kvalitet i konkurenciju za mesto u timu. Za još godinu dana zajedničkog rada bili bi dosta bolji ali isto tako bi i naši protivnici bili bolji, tako da to nije sigurno izgovor što nismo otišli na EP.

Vrnjačkoj Banji

Verujem da je dečacima ovo što su naučili u reprezentaciji i ovo što su kroz utakmice prošli sjajna polazna tačka pred nastavak karijere i motiv da nastave da treniraju još jače i dođu ubrzo i do “A” tima. Ovaj tim je pokazao da ima pravi karakter. Nisu nas pokolebali brojni ubedljivi porazi u prijateljskim mečevima, kao ni povrede koje su nas osakatile i znatno oslabile pred kvalifikacije. Naprotiv, pružene partije tokom prethodne nedelje su najbolja izdanja ove generacije. Rumuniju i Crnu Goru smo nadigrali u svim segmentima igre, kontrolisali oba meča od početka do kraja i po svemu viđenom na terenu mogli i ubedljivije da ih dobijemo od ionako ubedljivih 6-1 i 3-1. Taj nivo igre smo zadržali i u meču protiv Ukrajine ali je Ukrajina bila tog dana bolji i spretniji rival i zasluženo izborila plasman na EP. Nadam se da će ovaj rezultat koji je najbolji u istoriji od osnivanja U19 reprezentacije biti dovoljan da naša reprezentacija obezbedi dovoljan napredak na UEFA rang listi. Ukoliko sa narednom generacijom (2006 . i mlađi) budemo u drugom šeširu u žrebu za kvalifikacije za EP, dobićemo lakše rivale u grupi i imati više šansi da konačno izborimo plasman na EP.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.